Shares

Elena Udrea va rămâne fără poşetă de fiţe, iar Adriean Videanu nu-şi va mai face concediul la Monte Carlo. Acţiunea de strângere de fonduri pentru ajutorarea Guvernului Boc şi a miniştrilor din acest cabinet a avut rezultatul scontat la Suceava.

Iniţiată de tinerii din PSD, cheta publică a adus în găleata portocalie cu care cei de la PD-L i-au păcălit pe oameni la alegeri doar 2 lei şi 52 de bani. În schimb, în cutia destinată colectării de fonduri pentru pensionari s-au adunat 330 de lei.

Acţiunea a durat aproximativ o oră şi a început în faţa sediului PD-L, de lângă biserica Sf. Dumitru, şi s-a finalizat în faţa Palatului Administrativ.

Printre cei care au donat bani s-au numărat atât tineri, cât şi pensionari, care şi-au însoţit gestul şi de comentarii de genul: „Mai bine le dăm cadou câte un pistol, să se împuşte”.

Sucevenii care s-au intersectat cu tinerii PSD au avut de ales între a da bani pentru Guvern şi pentru pensionarii cu venituri mici. Banii care s-au adunat în găleata portocalie pe care scria „Băsescu pentru România”, aveau ca destinaţie poşeta de 16.580 de euro a Elenei Udrea şi concediul de 12.050 de euro a lui Adriean Videanu.

De cealaltă parte, cutia cu „Pâine pentru PENSIONARI cu pensii mici!!!” a avut căutare, iar sucevenii şi-au rupt din puţinul lor pentru a da câţiva lei. Din banii strânşi astăzi se vor cumpăra alimente ce urmează să ajungă la câteva familii cu venituri modeste.

Nici din sediul PD-L şi nici din Palatul Administrativ nu a ieşit nimeni pentru a face vreo donaţie. O fi un semn că membri PD-L Suceava nu ştiu dacă să opteze între colegii de la Bucureşti şi pensionarii amărâţi, sau pur şi simplu le-a fost teamă să dea ochii cu oamenii nemulţumiţi?