Shares

Anul trecut pe vremea asta, PSD, cel puţin la nivelul organizaţiei municipale Suceava, era dominată de Ovidiu Donţu.

Senator şi preşedintele al organizaţiei municipale a PSD Suceava, Ovidiu Donţu şi-a asumat rolul de strateg în lupta electorală care urma, potrivit calculelor social-democraţilor, să-l detroneze de la Primăria Suceava pe Ion Lungu.

Rezultatul nu a fost cel scontat, iar PSD a pierdut cel mai important fotoliu de primar din judeţ, unul pe care nu l-a mai prins din anul 2000, ceea ce înseamnă o perioadă extrem de lungă.

Eşecul din 5 iunie 2016 avea să se dovedească fatal pentru Ovidiu Donţu. A demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Suceava, dar a crezut că va putea controla mai departe organizaţia, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult, toţi oamenii mai importanţi pe care Donţu i-a promovat au dispărut în ultimul an nu doar din funcţiile de consilieri locali, ci şi din cea de membru PSD.

dontu ovidiu

Iar panta pe care aluneca Ovidiu Donţu s-a dovedit atât de lucioasă încât nimeni nu i-a putut opri prăbuşirea. Clinciurile în care a intrat cu oamenii mai vechi din PSD nu au fost uitate, iar la momentul oportun s-a produs şi trecerea pe linie moartă la nivel parlamentar.

Ovidiu Donţu nu a prins nici un loc eligibil pentru alegerile din decembrie 2016, iar asta a echivalat cu decesul său politic. Cel puţin pentru moment.

În ultimele şase luni, Ovidiu Donţu a fost atât de discret, că singura întrebare care îmi vine în minte este să întreb public dacă l-a văzut cineva.

Cert este că în momentul actual cariera politică a ex-senatorului pare încheiată în PSD, sau măcar în perioada în care la Suceava se păstrează actuala conducere.

Totuşi, Donţu are şi o bilă albă din partea mea: nu a părăsit partidul în ciuda ofertelor pe care le-a avut din alte părţi. Rămâne de văzut dacă această fidelitate îi va fi de folos pe viitor.