Shares

Zilele trecute, primarul Sucevei Ion Lungu s-a lăudat că are deschise uşile la Guvern, lăsând să se înţeleagă că poate colabora cu reprezentanţii PSD, fireşte pentru binele oraşului şi bunăstarea cetăţenilor pe care îi „păstoreşte”.

Ulterior, edilul a plusat şi le-a băgat sula în coaste celor de la PSD cu o declaraţie publică prin care doreşte să transfere orice urmă a vreunui eventual eşec către alţii. Iată şi declaraţia lui Ion Lungu:

Mă adresez public PSD pentru proiectul sălii polivalente şi transferul suprafeţelor de pădure de la Cetate şi de la Zamca la municipalitate. Sunt două proiecte care trebuie să treacă prin Parlament, prin lege, sunt proiecte de voinţă politică. Nu am nici un fel de problemă să spun că rog PSD să mă ajute. Rog toţi parlamentarii de Suceava – sunt 14, plus doi de la minorităţi, să ajute să transferăm parcul la primărie şi în mod special fac apel la PSD să mă ajute să putem prinde la finanţare sala polivalentă. Indiferent ce speculaţii se fac, eu nu am nici un fel de reţineri să vorbesc cu domnul Stan (n.r. – senatorul Ioan Stan, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD) şi cu toţi parlamentarii”.

lungu

Replica celor de la PSD Suceava nu s-a lăsat prea mult aşteptată, iar vicepreşedintele partidului, Dan Ioan Cuşnir, a dezminţit că ar fi existat vreo discuţie cu primarul Lungu referitor la problemele şi proiectele ce se doresc a fi implementate în oraş.

Dezminţim cu fermitate această nouă minciună a lui Ion Lungu: parlamentarii PSD Suceava NU au avut discuţii cu Ion Lungu pe tema bugetului pentru anul 2017 sau pentru sprijinirea unor proiecte punctuale, pentru că nu au fost solicitaţi în acest sens. Nu putem să oferim sprijin tacit, aşa cum ne cere Ion Lungu în conferinţe de presă, unor proiecte obscure şi netransparente. Orice discuţie trebuie să contribuie la o dezbatere echilibrată şi corectă”, este punctul de vedere transmis de PSD prin Dan Ioan Cuşnir.

Cusnir

După cum spuneam, primarul Sucevei încearcă să paseze răspunderea şi caută un alibi în cazul în care, din motive diferite, nu se vor realiza obiectivele pe care le-a trâmbiţat Ion Lungu în ultima perioadă.

Iar cel mai simplu mod este de a arăta cu degetul spre cineva, în cazul de faţă către PSD, care se află la conducerea ţării.

Pe de altă parte, nu pot uita că Ion Lungu nu s-a dat de ceasul morţii să obţină parcul Şipote pentru municipalitate în perioada în care se afla la putere cu PDL-ul şi avea toată susţinerea lui Gheorghe Flutur şi a miniştrilor din cabinetul Boc. Din informaţiile pe care le am, la vremea respectivă primarul Sucevei a respins total ideea preluării parcului Şipote, şi ca să fiu sincer nu ştiu ce anume l-a făcut acum să se răzgândească.

Oricum, să ai la doi paşi de centrul oraşului un asemenea parc pe care să nu-l valorifici mi se pare de-a dreptul neverosimil. Oriunde în lume, un astfel de parc era transformat într-o oază. În schimb, la noi am văzut doar mizerie şi dezinteres.