Brigada Diverse

Cine ne conduce?

De ceva vreme în spaţiul public apar tot felul de nume, dar unul se repetă în mod ostentativ.

Este vorba de generalul Florian Coldea, nimeni altul decât adjunctul Serviciului Român de Informaţii.

Numele său pomenit acum intens de Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD şi omul care a ajuns sus de tot cu sprijin din multe părţi, inclusiv din partea serviciilor secrete.

Interesant este că Florian Coldea a fost arătat cu degetul şi de ex ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din perioada de glorie a PDL, respectiv Elena Udrea.

Fără să-l fi cunoscut pe Coldea, doar cu informaţiile care apar prin presă şi din dezvăluirile şi acuzaţiile aduse de unii actori din viaţa politică a României, unii cu roluri importante, ce-i drept, nu poţi decât să-şi pui nişte întrebări pertinente.

florian coldea

E clar că omul are informaţii dintre cele mai bune şi mai la obiect, iar din ceea ce spun Udrea şi Ghiţă, adevăratul conducător al României este generalul Florian Coldea. Din funcţia pe care o deţine beneficiază şi de un sistem foarte bine pus la punct, cu oameni care ştiu ce au de făcut şi aparatură performantă. Şi, cel mai important este că are şi sprijin extern.

Oricum, în perioada următoare va fi interesant de urmărit războiul pe care SRI îl va duce cu SIPI (Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă). Desfiinţat recent, SIPI pare în degringoladă, dar se prea poate ca Liviu Dragnea să-l reactiveze şi să-l transforme într-un serviciu de temut. Rămâne de văzut dacă şi toţi oamenii din sistem vor fi loiali, că în acest oareşce vid creat în ultimele luni nu ar fi exclus ca baze de date şi informaţii preţioase să se fi scurs în alte direcţii.

Va fi o perioadă în care s-ar putea să apară şi ceva răfuieli, chiar mai multe, aşa că trebuie privit cu atenţie de unde vin loviturile.

Iar la Suceava sunt o serie de personaje care au beneficiat din plin de protecţie. Rămâne de văzut dacă se vor replia şi îşi vor găsi alţi susţinători sau dacă îi vom vedea expuşi în piaţa publică.

Articole asemănătoare

Back to top button