Shares

Un traseist politic, şi spun asta cu toată responsabilitatea, este Vasile Rîmbu, încă managerul Spitalului Judeţean Suceava.

După 1990, acesta a fost mereu la putere, indiferent că a fost vorba de Convenţia Democratică, de PSD, de Alianţa DA sau PDL. Uns cu toate alifiile, omul a ştiut cu cine să vorbească şi mai ales cum să le încânte auzul interlocutorilor pentru a-şi atinge propriile scopuri.

Activitatea sa profesională a fost legată în principal de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, iar când acolo nu a mai putut face legea s-a mutat liniştit la spital. Nu pentru a se trata de boala puterii şi a banului, ci pentru a conduce cea mai mare instituţie spitalicească din judeţ. Şi de vreo 3 ani şi ceva, la Spitalul Judeţean Suceava a fost numai lapte şi miere. Robinetul cu bani s-a spart pur şi simplu, iar milioanele de euro au curs cu nemiluita. Lucrările au fost aşa cum au fost, cu pavele puse direct peste vechile trotuare, cu parcuri amenajate şi reamenajate şi tot aşa.

Pentru Vasile Rîmbu a cam venit vremea scadenţei. Ar trebui să nu mai tragă cu dinţii de scaunele de conducere pe care le-a avut sub fund mai tot timpul. Îl asigur că judeţul va merge la fel de bine şi fără el şef pe undeva. Totuşi, nu m-ar mira să mai îmbrobodească pe vreun şef de partid şi Vasile Rîmbu, cel căruia mulţi îi cântă acum prohodul, să fie din nou gestionarul unor fonduri uriaşe.

În cazul în care nu se va întâmpla minunea, Vasile Rîmbu va trebui să apeleze la bunăvoinţa fiice sale pentru a-l primi în vila ridicată cu trudă în zona Bermas. Pentru că, de câţiva ani, managerul Spitalului Judeţean Suceava a rămas sărac lipit. Toate bunurile sale au fost trecute pe numele fiicei, astfel încât Vasile Rîmbu este acum cel mai amărât director din judeţ. Iar pentru asta trebuie să i se facă milă cuiva de bietul nevoiaş. Nu-i aşa?