Shares

Aşa după cum spuneam, şobolanii fug. Şi nu oricum, ci mâncând pământul.

Ieri şi-a anunţat dezertarea din PDL senatorul Tiberiu Prodan, iar lista celor care îşi caută un loc călduţ în alte părţi este extrem de lungă.

Printre cei care nu vor să mai audă de PDL se numără şi deputatul Dumitru Pardău, nimeni altul decât secretarul Camerei Deputaţilor.

Potrivit anumitor surse, Pardău a negociat direct la Bucureşti pentru a intra în PNL, sens în care ar fi avut o întâlnire şi cu Crin Antonescu.

Poziţia sa de până acum, dar şi faptul că a fost perceput ca mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur s-ar putea să reprezinte o problemă în procesul de trădare. O problemă care poate fi rezolvată, mai ales că USL a pierdut după alegerile locale un număr de 16 parlamentari şi nu mai are majorităţi în Senat şi Camera Deputaţilor. Din acest considerent este nevoie de oameni care să voteze propunerile legislative venite din partea PSD şi PNL.

Dacă preţul pentru a guverna este de a înregimenta oameni din PDL stau şi mă întreb ce anume s-a schimbat?

Cu este mai bun Eugen Uricec „Pupu”? A devenit mai deştept şi mai onest Tiberiu Prodan? Va fi Dumitru Pardău un politician exemplu pentru alegători? Răspunsul la toate cele trei întrebări este un „Nu” categoric.

Toţi aceştia, dar şi ceilalţi care au trădat de-a lungul vremii şi o vor face în viitor nu sunt decât nişte gunoaie politice. Electoratul ar trebui să-i sancţioneze drastic, indiferent de partidul pe care-l reprezintă la un moment dat. Teamă mi-e că nu o să mai apuc clipa asta. Dar poate mă înşel, şi oamenii îmi vor da o lecţie cu ocazia primelor alegeri, aşa cum s-a întâmplat cu anumite previziuni ale mele de la localele din 10 iunie.