Shares

Zilele de glorie din activitatea profesională a comisarului Nelu Fediuc au apus. Cel care odinioară era mare şef peste Poliţia de Frontieră din Siret şi care trăgea sfori până în fruntea instituţiei se zbate ca peştele pe uscat pentru a-şi recăpăta privilegiile.

Mutat disciplinar în vara anului trecut din funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret şi trimis tocmai la Cernavodă, comisarul Nelu Fediuc a sperat ca la finalul celor şase luni de detaşare îşi va recăpăta funcţia. Socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg, iar „tata Fedea” s-a trezit cu o altă surpriză neplăcută. 

La începutul acestui an, şefii i-au semnat o nouă detaşare, de această dată la Sectorul Poliţiei de Frontieră de la Zimnicea. Detaşarea era pentru o perioadă de şase luni, dar între timp, comisarul Fediuc a reuşit să fie convingător pe la Bucureşti şi şi-a îndulcit pedeapsa. A revenit acasă, de câteva zile, dar nu la Siret sau în vreo altă funcţie de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, ci pe un post nu tocmai plăcut.

Mai exact, Fediuc a fost trimis la numărat izmenele şi cămăşile angajaţilor instituţiei. El va lucra la compartimentul tehnic şi i s-a oferit o slujbă pe măsura cursurilor absolvite, de intendenţă.

Comisarul Nelu Fediuc a fost mutat la Sectorul Poliţiei de Frontieră din Cernavodă în vara anului trecut, după ce mai mulţi subordonaţi şi colegi l-au acuzat că primeşte mită între 300-500 de euro şi că lunar ar încasa peste 100.000 de euro pentru a-i favoriza pe traficanţii de ţigări pe ruta Ucraina – România. „Măsura a fost luată pentru a elimina suspiciunile de corupţie care planau asupra activităţii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret”, a fost justificarea oferită la acea vreme de către inspectorul principal Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF.

Detaşarea a fost mai mult pe hârtie, pentru că în realitate Nelu Fediuc a stat mai mult prin concedii medicale, iar la locul de muncă de la Cernavodă a fost extrem de rar.