Brigada Diverse

Construiţi şcoli pentru Ion Lungu

Nu ştiu câţi dintre voi vă mai amintiţi un slogan care ne era băgat pe gât în anii de dinainte de 1989 de propaganda de stat comunistă.

Ţării cât mai mult cărbune”, suna mesajul mobilizator către mineri, care nu se lăsau mai prejos şi realizau planul cincinal în patru ani şi jumătate.

Cam pe acest principiu funcţionează şi cei mai mulţi dintre politicienii zilelor noastre, iar unii dintre ei par capabili să îndeplinească planul cincinal chiar şi într-un singur an.

Campion absolut este Iooon Lunguuu, primarul municipiului Suceava, care şi-a propus anul acesta să ajungă la deschiderea anului şcolar la 11 şcoli, deşi în plan avea doar 10. În ritmul actual, până se termină actualul mandat, Ion Lungu nu va mai avea şcoli unde să meargă şi va cere Ministerului Educaţiei să construiască altele, ori va cere dispensă pentru a suna clopoţelul şi pe la Botoşani sau Piatra Neamţ.

lungu la scoala

Mi se pare o tâmpenie ce se petrece, în sensul că programul normal al şcolilor este dat peste cap pentru a-i oferi primarului de Suceava timpul necesar să ajungă în cât mai multe locuri. Vă daţi seama, pentru a ajunge din centru în Obcini, iar mai apoi prin Burdujeni şi Iţcani, pentru a reveni ulterior în George Enescu, spre exemplu, îţi trebuie ore bune. Iar copiii şi părinţii care au fost ţinuţi în soare la orele amiezii, la 30 de grade Celsius, pentru a asculta discursul motivaţional şi pompieristic al primarului Ion Lungu au plecat acasă mult mai bogaţi spiritual.

Tot aici vreau să-l amintesc şi pe deputatul Alexandru Băişanu. După o lungă pauză survenită ca urmare a pierderii alegerilor locale din 5 iunie, Băişanu a încercat să revină pe scena politică împreună cu debutul de an şcolar.

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, planul deputatului a fost zădărnicit de conducerea instituţiei de învăţământ, care nu a permis nici un discurs şi i-a trimis rapid pe copii în clase, astfel încât Băişanu a rămas nevorbit.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button