Shares

Ceea ce am scris acum câteva zile s-a confirmat în Comitetul Executiv al PSD de astăzi de la Dumbrăveni.

Actualul senator Ovidiu Donţu a fost tras pe linie moartă de colegii de partid. Doar o treime din cei 155 de delegaţi i-au acordat votul, iar cele 52 de sufragii obţinute l-au aruncat tocmai pe locul 4 al listei PSD pentru Senatul României.

Asta echivalează cu sfârşitul politic al lui Ovidiu Donţu, cel puţin în actuala conjunctură din PSD Suceava. Rămâne de văzut cum se va poziţiona încă senatorul Donţu şi dacă nu cumva îşi va reconsidera ataşamentul faţă de valorile social-democrate în detrimentul altor doctrine.

ovidiu dontu

Pentru Ovidiu Donţu votul de astăzi e o palmă uriaşă, prevăzută de foarte multă lume, mai puţin de el. Acum două zile părea chiar foarte sigur de prietenia primarilor pe care i-a „ajutat” de-a lungul timpului, dar se pare că situaţia nu se prezintă chiar aşa cum o vede Ovidiu Donţu.

Primul loc la Senat nu a oferit nici o surpriză, deputatul Ioan Stan fiind votat de 142 de oameni dintr-un total de 155.

Protejatul deputatului Gavril Mîrza, fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava, Virginel Iordache, este şi el pe loc eligibil. Cu 76 de voturi, Iordache se regăseşte pe locul doi pe listele pentru Senat şi are toate şansele de a deveni parlamentar.

Pe linie moartă a fost tras şi senatorul Neculai Bereanu, care în urma votului exprimat se află pe poziţia a treia, una neeligibilă.