Brigada Diverse

Ipocrizie nocturnă

De fiecare dată când echipa locală de fotbal reuşeşte să lege o serie de rezultate pozitive se găseşte un anumit personaj care vine şi promite investiţii.

Dacă vă mai amintiţi, în noiembrie anul trecut, după ce Rapid CFR Suceava a înregistrat mai multe victorii şi a ajuns pe locul doi în campionat, primarul Ion Lungu a spus sus şi tare că face nocturnă pe stadionul Areni.

În partea a doua a sezonului trecut, rezultatele echipei de fotbal au lăsat de dorit, iar Rapid CFR Suceava a retrogradat din punct de vedere sportiv. Nocturna a fost abandonată şi lăsată uitării. Acum, la un an distanţă, motivat de noul şir de rezultate pozitive, care au urcat Foresta Suceava (fostul Rapid CFR Suceava revopsit) pe locul cinci în clasamentul Ligii a II-a (acolo unde am rămas pentru că alte echipe nu au avut bani pentru a se înscrie), primarul Ion Lungu reînvie nocturna.

stadionul areni a adunat ieri circa 5000 de iubitori ai fotbalului

De ce oare edilul Sucevei nu moderniza stadionul şi nu instala nocturnă după primele două etape, când Foresta avea două eşecuri în cont?

Sau ce se va întâmpla dacă următoarele 3-4 etape echipa va mai strânge doar 1-2 puncte şi va aluneca în clasament?

Sincer să fiu, acest subiect mă oboseşte, dar nu ideea de a avea nocturnă pe stadion, ci reîncălzirea acestei ciorbe de fiecare dată când echipa de fotbal e pe val şi în tribune vin câteva mii de persoane. Din punctul meu de vedere totul e logoree şi ipocrizie marca Ion Lungu. Apropo, să luăm în calcul şi ipoteza total nedorită că echipa va retrograda. Ce faceţi cu nocturna domnule edil şef al municipiului reşedinţă de judeţ? O vindeţi la fier vechi? O luaţi acasă la Salcea pentru a vă lumina piscina de zeci de mii de euro?

Eu nu spun că stadionul Areni nu trebuie modernizat, dar înainte de a te apuca de montat nocturne trebuie să vezi care e ordinea priorităţilor. Mai întâi cred că ar trebui consolidată tribuna a doua, trebuie puse gradene sau scaune, zgura de pe pista de atletism e jalnică. Eu cred că astea sunt priorităţile, iar nocturna va veni singură dacă vom ajunge în Liga I. Să cheltui 500.000 de euro pentru a-ţi satisface orgoliul de a juca un eventual meci în nocturnă în Cupa României mi se pare deja prea mult. Mult prea costisitor.

Iar din câte ştiu eu, Primăria mai are de dat clubului vreo 800.000 de lei din suma totală de 1,7 milioane de lei promisă la începutul anului. Bani fără de care nu vor mai veni nici rezultatele. Poate şi asta ar trebui să fie o prioritate.

Articole asemănătoare

Back to top button