Shares

Poveste şocantă cu Cristina Iordăchel, încă directoarea Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Acum câteva luni, fosta şefă a Secţiei de Dermatologie a Spitalului Judeţean Suceava a încercat să-şi pună capăt zilelor. Nu se ştie exact care anume au fost motivele care au împins-o spre acest gest extrem, dar gurile rele spun că totul a plecat de la dosarul pe care-l are în lucru la Parchet privind eliberarea unor reţete medicale false şi în care prejudiciul este estimat la 6 miliarde de lei vechi. Modalitatea prin care Cristina Iordăchel a încercat să se sinucidă diferă de la sursă la sursă, fie prin tăierea venelor, fie prin ingurgitarea unui pumn de medicamente, dar cert este că şefa CAS Suceava a fost transportată la un spital din Bucureşti, într-o discreţie maximă. De altfel, din luna iulie Cristina Iordăchel se află în concediu de odihnă şi concediu medical, iar conducerea CAS Suceava este asigurată de alţi angajaţi.

Chiar dacă este vorba de o persoană extrem de importantă, nimeni nu a dorit să vorbească despre acest subiect. Este o tăcere suspectă, mai ales că vorbim despre directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, acolo unde se împarte un sac de bani. Cristina Iordăchel este implicat şi în politică, unde a deţinut funcţii de conducere, în defunctul PD, şi a împărţit legi pentru muritorii de rând, în calitate de consilier local al municipiului Suceava.

Faptul că o persoană a avut probleme care au împins-o spre suicid nu este condamnabil. Oricui i se poate întâmpla în viaţă să aibă un moment de rătăcire. Grav este că o persoană labilă psihic deţine în continuare o funcţie de răspundere. Gestul de responsabilitate s-ar traduce prin cel puţin o demisie din funcţia de director al CAS Suceava. Faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, iar colegii ei de partid din PD-L o susţin tacit ridică şi mai multe semne de întrebare.