Shares

Orest Onofrei, parlamentar de Suceava şi secretar al Senatului României, s-a haiducit. Şi-a luat puşca, s-a urcat călare pe Logan şi a fugit.

Nu în pădure, aşa cum făceau odinioară haiducii clasici, ci în faţa ziariştilor. Şi nu pentru a fura de la cei bogaţi, a se citi Elena Udrea, Adriean Videanu şi alţi colegi de-ai săi de partid, şi a da la cei săraci, ci pentru a ne arăta că luptă cu sistemul.

Este un fel de a spune că luptă, pentru că, în realitate, Orest Onofrei nu a fost niciodată de partea săracilor. Poate cel mult cu vorba sa dulce de la Marginea. Altfel nu l-am văzut, mai bine zis auzit, pe cel care deţine şi o funcţie importantă în Senatul României, să se opună vreunei legi nepopulare venită din partea colegilor din PD-L. Aţi auzit cumva ca Orest Onofrei să voteze favorabil pentru vreo lege care a afectat nivelul de trai al populaţiei? Eu nu.

În schimb, îl văd pe Orest Onofrei revoltat nevoie mare pe actualul ministru al Educaţiei, căruia îi cere demisia pentru că ar fi „provocat inutil o moţiune de cenzură” prin asumarea Legii Învăţământului în Parlament. Oare chiar aşa să fie? Eu cred mai degrabă că senatorul de Suceava, crescut şi prin pădurile de la Marginea, vrea să ne distragă atenţia de la problemele reale cu care românii se confruntă sub guvernarea PD-L. La câte schimbări au fost în învăţământul românesc în ultimii 20 de ani, una în plus chiar nu mai contează. Oricum, nivelul educaţiei a coborât vertiginos şi îşi menţine acelaşi trend de ani buni. Doar cifrele arată altceva. Nu-i aşa că Suceava are cei mai buni liceeni din România? Mai ţineţi minte promovabilitatea de la BAC? Vreo 97% dintre ai noştri sunt mai tari ca brazii. Aşa că de ce s-o fi supărat Orest Onofrei pe ministrul Funeriu chiar nu înţeleg. Cât despre moţiunea de cenzură, opoziţia oricum găsea un motiv. De asta cred că ceea ce face acum Orest Onofrei este praf în ochi. Iar cu haiducia s-o lase mai moale, că nu-l mai crede nici badea Gheorghe de la Marginea.