Brigada Diverse

Cui îi cântă Popa?

Valentin Popa, rectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, este la un pas de a fi desemnat ministru al Educației.

Această numire are însă toate șansele să se întoarcă împotriva sa, și, mai grav, împotriva județului și a Universității sucevene.

După cum bine ați observat, desemnarea lui Valentin Popa pentru această funcție a stârnit deja un val de nemulțumiri chiar în PSD, și nu oriunde, ci la nivel central. Codrin Ștefănescu și Nicolae Bănicioiu sunt principalii contestatari, și au făcut suficient de vocal,

Practic, cei doi i-au semnat deja lui Popa condamnarea, iar până când aceasta va fi pusă în aplicare este doar o chestiune de timp.

Și trebuie să recunoaștem, argumentele nu prea sunt de partea rectorului Valentin Popa. Iar în mediul universitar, numirea unei persoane de la Suceava nu poate stârni decât invidie și nemulțumire.

valentin popa

Un alt argument în defavoarea rectorului USV este insuficienta cunoaștere a problemelor cu care se confruntă învățământul preuniversitar, pentru că, să recunoaștem, marea miză la Ministerul Educației nu este legată de universități, ci de ceea ce se petrece până acolo. Iar din acest punct de vedere, Valentin Popa nu are nimic care să-l recomande.

O altă problemă pe care o identific este aceea că într-un guvern făcut după chipul și asemănarea lui Liviu Dragnea, orice abatere de la linia trasată de acesta echivalează cu un cartonaș roșu și implicit o eliminare.

Bine, e foarte adevărat ca zilele lui Liviu Dragnea la conducerea PSD să fie numărate, la felul cum se agită cuțitele în aer în acest partid, iar asta înseamnă tot final de carieră pentru Valentin Popa în calitate de ministru.

Și apropo, domnule Popa, chiar ați devenit social-democrat peste noapte? Că din informațiile pe care le am ați devenit membru PSD abia pe 24 ianuarie 2018, cu două zile înainte de să fiți validat pentru funcția de ministru.

Una peste alta, din toate aceste puncte de vedere, cred că opțiunea lui Valentin Popa de a face parte din Guvernul Dragnea 3, mă rog, Viorica Dăncilă, este una total greșită. Iar după ce mandatul de ministru va fi doar amintire știți cine va fi pusă la colț: exact instituția la care ați fost rector.

Se spune că gloria de o zi te poate urmări o viață întreagă. Mai grav este că nu doar pe cel care o urmărește, ci și pe cei din jur. Iar Universitatea Ștefan cel Mare Suceava nu a fost ridicată de Valentin Popa. În schimb, poate fi îngropată de el.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button