Brigada Diverse

Valentin Popa ministru al Educaţiei? Eu cred că nu

În orele de mai devreme am citit o ştire pe surse potrivit căreia Valentin Popa, rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, are şanse reale de a fi numit ministru al Educaţiei în noul Guvern PSD-ALDE condus de Viorica Vasilica Dăncilă.

Sincer să fiu, m-aş bucura ca rectorul Popa să ajungă într-o asemenea funcţie importantă şi onorantă în acelaşi timp.

Realist vorbind, nu cred că Valentin Popa va fi numit ministru al Educaţiei. Dacă e să fim cu picioarele pe pământ, în faţa Ecaterinei Andronescu, în cazul în care aceasta îşi va dori funcţia, rectorul USV Suceava nu prea are nici o şansă. Şi când spun asta mă gândesc în special la sprijinul politic.

valentin popa rector

Pe de altă parte, Valentin Popa nu are nici susţinerea ALDE, şi prietenii ştiu de ce. De altfel, actualul rector a fost la un pas să fie cap de listă pentru Senat la alegerile din 2016, din partea ALDE, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

De aceea, cred că pe filiera ALDE nu are nici un punct de sprijin, plus că Ministerul Educaţiei nici nu revine acestui partid, ci partenerilor de la PSD.

Rămâne de văzut care va fi numele noului ministru al Educaţiei, dar eu cred că acesta nu va fi Valentin Popa. Să dea Dumnezeu să mă înşel. 

Articole asemănătoare

3 Comentarii

Back to top button