Shares

Ceva îmi scapă acum după ce s-a încheiat procesul în care a fost judecat şi condamnat Neculai Bujor, fostul director economic al Primăriei Suceava, şi cumătra acestuia, Tamara Achiţei Chiribucă.

Curtea de Apel Cluj a spus negru pe alb că Primăria Suceava nu va încasa nimic din sumele ce trebuie achitate de inculpaţi pentru că nu s-a constituit parte civilă în cauză. Şi este vorba de mai mult de 6 milioane de lei, adică peste 1,3 milioane de euro.

În condiţiile în care ai fost prejudiciat şi nu te constitui parte civilă în proces înseamnă că îţi prisosesc banii şi cornul abundenţei este nelimitat. Cam asta deduc eu din atitudinea celor care conduceau Primăria Suceava după declanşarea anchetei penale, persoane care se află în fruntea administraţiei locale şi în prezent.

Să ai posibilitatea de a încasa nişte bani cu care nişte funcţionari necinstiţi te-au păgubit şi să nu ridici un deget pentru asta mi se pare strigător la cer. În termeni penali se numeşte cel puţin neglijenţă în serviciu, dacă nu cumva sunt întrunite elemente şi pentru alte infracţiuni.

primaria suceava

Cu 1,3 milioane de euro Primăria Suceava putea face o grămadă de lucruri utile pentru cetăţenii acestui oraş. Nu vreau să înşir aici o listă pentru că ar fi nevoie de un întreg pomelnic la cum arată municipiul Suceava la această oră.

Oricum, consider incompetenţă crasă ceea ce s-a întâmplat. Dacă este vorba de o greşeală a compartimentului juridic cred că cineva trebuie sancţionat serios. Dacă s-a făcut cu acceptul primarului Ion Lungu, atunci îl pot considera complicele lui Neculai Bujor la furtul de 1,3 milioane de euro.

Şi sincer să fiu, nici acum nu-mi vine să cred că Primăria Suceava nu s-a constituit parte civilă în ceea ce se poate numi fără rezerve cel mai mare jaf din banul public în sânul acestei instituţii. După cum spuneam şi la început, ceva îmi scapă. Dacă ştiţi voi, lămuriţi-mă, vă rog.