Brigada Diverse

Cum a pus Lungu la ruginit 130.000 de euro

Aproape 600.000 de lei, echivalentul a circa 130.000 de euro, sunt puşi la ruginit de minţile luminate din Primăria Suceava.

Nu este nici o glumă proastă şi nici vreo încercare de păcăleală, ci cruda realitate din Suceava anului 2018.

Este vorba de cele 10 biciclete electrice pe care Primăria Suceava le-a achiziţionat din fonduri elveţiene şi care de săptămâni bune stau în bătaia ploilor, a ninsorilor şi a vântului lângă Centrul Tradiţiilor Populare, de pe strada Universităţii, vizavi de Kaufland.

O aşa bătaie de joc rar se poate vedea, şi nu doar un posesor de bicicletă, ci şi orice om cu un dram de minte i-ar putea spune înţeleptului Ion Lungu că în curând aceste vehicule pe două roţi vor putea fi duse la fier vechi.

Eu stau şi mă întreb, la el acasă, Ion Lungu îşi ţine bicicleta tot în aer liber, şi în special pe timp de iarnă. Asta în condiţiile în care nu e sub demnitatea lui să deţină o bicicletă, pe care să o şi utilizeze.

biciclete electrice

Sincer să fiu, în locul elveţienilor care au dat banii pentru aceste biciclete, costuri care au presupus şi un sistem de încărcare cu energie fotovoltaică, mâine aş veni şi le-aş lua pentru a le da unora care chiar sunt interesaţi. Adică să-ţi dea cineva degeaba 130.000 de euro şi tu să-şi baţi joc într-un asemenea hal de ei mi se pare nu strigător la cer, ci o nesimţire crasă.

Şi te mai miri că pistele de biciclete din municipiul Suceava sunt trasate în acelaşi stil golănesc şi persiflant. Iar cei care circulă pe trotuarele din oraş ştiu că aşa zisele piste se termină în staţii de autobuz, în garduri sau cine mai ştie pe unde. De fapt, reprezentanţii Primăriei au tras doar nişte linii galbene prin care au raportat că Suceava are piste de biciclete.

Nu, nu are aşa ceva. E o minciună ordinară, pentru care, din păcate, cred că s-au cheltuit şi bani frumoşi.

Şi da, cred că dacă elveţienii şi-ar lua înapoi bicicletele ar fi o palmă serioasă pe obrazul primarului Lungu. Sper să aud şi eu cum o să-i pocnească. Dacă de suceveni nu-i pasă nici cât negru sub unghie, măcar în faţa elveţienilor să roşească. 

Articole asemănătoare

Back to top button