Brigada Diverse

Cum şi-a consolidat Stan poziţia în PSD Suceava

Alegerile recente din PSD, cu realegerea lui Liviu Dragnea ca lider absolut, la care se adaugă acapararea tuturor celorlalte funcţii importante de către apropiaţii săi, îi cade mănuşă lui Ioan Stan.

Liderul interimar al organizaţiei judeţene a PSD Suceava îşi întăreşte astfel poziţia şi, cel puţin pe plan local, nimeni nu va avea curajul să-i conteste autoritatea. Iar acest aspect va fi greu de modificat până la alegerile parlamentare din 2020.

Doar vreun cataclism la alegerile prezidenţiale de anul viitor ar mai putea ştirbi din hegemonia lui Ioan Stan în fruntea PSD Suceava. Aşa că, nu cred că la alegerile pentru funcţiile de conducere din organizaţia judeţeană a PSD Suceava din acest an cineva îşi face iluzii în privinţa numelui învingătorului.

Ioan Stan

Din ecuaţia complicată a ceea ce se numeşte PSD la nivel central în ultimii ani, cu aripi mai mici sau mai mari, cu echipe ale lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, deşi lista numelor poate fi mai lungă, Ioan Stan a reuşit să rămână în picioare, iar până acum a ales tabăra corectă.

Pentru acest lucru a primit şi răsplată: câţiva secretari de stat şi un ministru, în persoana lui Valentin Popa, la Educaţie.

Cu acest bagaj în spate, cine ar avea curajul să-l conteste pe Ioan Stan? Iar pe modelul Liviu Dragnea, mă aştept ca după alegerile pentru funcţiile de conducere din organizaţia judeţeană a PSD Suceava să vedem un monolit în jurul lui Stan, un bloc creat de oameni loiali şi de încredere.

Dacă asta vrea poporul pesedist se poate opune cineva? Cu siguranţă nu.

Articole asemănătoare

Back to top button