Shares

Informaţiile potrivit cărora Ioan Moraru, primarul liberal din Vatra Dornei, a bătut palma cu Gheorghe Flutur pentru a candida din partea PD-L la alegerile de anul viitor încep să prindă tot mai mult contur.

Ultima „declaraţie de iubire” a venit în week-end, când Flutur a anunţat mari investiţii pentru oraşul staţiune de interes naţional.

„Este un mare proiect, denumit <Lunca Dornelor>, cu o sumă importantă, care va dezvolta infrastructura turistică din Vatra Dornei. Şi tot pentru Vatra Dornei a fost aprobat un proiect pe fonduri europene, pentru promovarea turismului din această zonă. Şi sper ca Vatra Dornei să poată valorifica aceste oportunităţi, pentru că este o zonă cu un potenţial turistic uriaş”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Flutur a mai anunţat că au fost alocate fondurile necesare pentru începerea lucrărilor de construcţie a magistralei de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei, precizând că „este o ambiţie de-a noastră, şi asta înseamnă cruţarea şi protejarea pădurilor, prin folosirea altor surse de energie pentru foc”.

Practic, prin pomparea unor sume mari de bani către Vatra Dornei, Gheorghe Flutur încearcă să-şi atragă electoratul de partea sa. Iar cum orice primar în funcţie îţi poate aduce sau, dimpotrivă, fura multe voturi, varianta cu Ioan Moraru candidat din partea PD-L este tot mai plauzibilă.

Un alt element care conduce spre acest deznodământ este lipsa tot mai frecventă a edilului din Vatra Dornei la şedinţele organizate de PNL. Ultima, şi cea mai evidentă, s-a înregistrat pe 2 octombrie, când Moraru a lipsit de la Suceava, de la întâlnirea cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.