Shares

Exact acum o săptămână, comisarul şef Nicolae Matei îşi anunţa colaboratorii că demisionează din funcţia de şef al Poliţiei Vatra Dornei.

Postul nu a rămas vacant şi nu pentru că Matei s-ar fi răzgândit, ci din cu totul alt motiv. Mai exact, demisia sa a fost respinsă de conducerea IPJ Suceava, de parcă un act unilateral poate fi oprit de cineva.

Surse bine informate susţin că în zilele de la sfârşitul săptămânii trecute şeful Poliţiei Vatra Dornei nu le-ar fi răspuns la telefon nici măcar şefilor săi de la Suceava, aşa încât aceştia nu au putut decât să presupună că-l vor convinge să renunţe la demisie.

Până la urmă lucrurile au intrat pe făgaşul normal, iar comisarul şef Nicolae Matei a rămas în fruntea instituţiei pe care o conduce încă din martie 2006.

Aceleaşi surse susţin că deşi Ioan Nicuşor Todiruţ i-ar fi cerut lui Matei să demisioneze, acelaşi şef al IPJ Suceava i-a respins cererea de eliberare din funcţie sub imperiul unor presiuni venite pe linie politică.

Rămâne de văzut dacă activitatea şefului Poliţiei Vatra Dornei se va mai interpune peste cea a pădurarilor din zonă şi dacă acest scandal a fost doar un foc de paie sau se va aprinde şi mai tare cu proxima ocazie.