Shares

Lângă Liceul cu Program Sportiv gunoiul a dat pe afară, dar asta începe deja să devină o obşinuinţă.

S-a întâmplat la final de săptămână, iar din ceea ce a scris colega mea Dana Humoreanu pe facebook îmi dau seama că e o chestie generalizată şi nu doar un accident, în sensul că şi în alte zone din municipiul Suceava situaţia era identică.

Nu ştiu exact ce prevede contractul pe care Primăria Suceava la încheiat cu firma Diasil, dar cu siguranţă acolo ar trebui să existe şi niscai penalităţi în cazul în care tomberoanele cu gunoi nu sunt ridicate la timp. Spun ar trebui, dar şi chiar dacă ar exista aşa ceva e greu de crezut că Diasil va fi penalizată.

Cum de ce? Între edilul şef numit Ion Lungu şi acţionarul de la Diasil, Anton Curelaru, există o relaţie cu mult peste ceea ce ar trebui să fie una de afaceri, iar gunoaiele produc mulţi, foarte mulţi bani.

gunoi suceava

 

Mâine-poimâine, pe lângă banii pe care îi plătim pentru salubrizare, o să ni se solicite să ne cărăm singuri gunoiul la vreo groapă de te miri unde.

Sunt o grămadă de lucruri care nu funcţionează normal în acest oraş, şi de multe ori chiar dacă sunt semnalate nimeni nu face nimic pentru a le corecta.

În aceste condiţii stai şi te întrebi, de unde atâta nepăsare şi lipsă de implicare? Dar aşa se întâmplă când un primar se veşnicizează în funcţie, iar în jurul său cresc şi se dezvoltă sisteme oculte care nu mai au nici o legătură cu buna administrare a oraşului.

Începem să devenim un oraş blestemat, care merge într-o direcţie greşită. Ştiţi ce spunea Ion Lungu în perioada de început din fruntea Primăriei Suceava: că primele două mandate sunt pentru investiţii şi şantiere, iar al treilea va fi pentru înfrumuseţarea oraşului.

A ajuns la al patrulea mandat. Vouă vi se pare că se lucrează la înfrumuseţarea Sucevei?

P.S. O completare necesară şi utilă pentru buna informare a sucevenilor este aceea că Diasil se ocupă de salubrizare şi ridicat gunoiul doar parţial în municipiul Suceava. Celelalte două firme implicate în acest proces sunt Florconstruct, care aparţine omului de afaceri Vasile Florea, respectiv Free Tehnic, administrată de fiul lui Vasile Florea, cel puţin pe hârtie.