Shares

Dan Cuşnir a ridicat din nou o problemă reală a municipiului Suceava, una care se repetă de vreo 11 ani în acelaşi stil populist şi fără rost.

Personajul principal este, ca de obicei, primarul Ion Lungu. Iniţiatorul organizaţiei Suceava Noastră, Dan Cuşnir, este de părere că edilul Sucevei a rămas prizonier al unor vremuri demult apuse.

Maturoiul

În timp ce domnul Ion Lungu, încă primarul Sucevei, dă cu măturoiul ca acum 500 de ani, primarul din Botoşani merge la Filarmonică, primarul din Iaşi la Operă, primarul din Târgu Mureş la Teatru. De asemenea, primarul din Galaţi merge la patinoarul acoperit pentru a vedea cum echipa de hochei câştigă campionatul naţional şi datorită faptului că edilii acestui oraş au înţeles cât este de important să creezi condiţii pentru a obţine performanţă. Al nostru dă cu mătura, sugerându-ne că progresul Sucevei în ultimii 11 ani s-a limitat la schimbarea măturoiului şi a cizmelor de cauciuc. Deşi simte că <e pe făraş>, domnul Ion Lungu continuă telenovela mediatică pe care o trăiesc sucevenii în ultimii 11 ani. Domnule Ion Lungu, nu mai este mult până când cetăţenii Sucevei vă vor trimite acolo unde vă este locul: de cealaltă parte a măturoiului, adică pe făraş”, este punctul de vedere transmis de Dan Cuşnir.

Într-adevăr, într-o lume a tehnologiei şi a progresului să pozezi în edilul cu măturoiul mi se pare o chestie de prost gust şi inutilă în acelaşi timp. Un lucru este cert însă: în momentul în care nu va mai fi primar, Ion Lungu va avea un serviciu asigurat.