Shares

Mâine se va confirma dictatura lui Alexandru Băişanu în cadrul organizaţiei judeţene a PNL Suceava. Principalul duşman al lui Băişanu, deputatul Mircea Grosaru, va fi exclus din partid.

Deşi formal va exista şi un vot, decizia este deja cunoscută, având în vedere că actualul preşedinte al PNL Suceava şi-a impus susţinătorii drept membrii în cadrul Delegaţiei Permanente a Organizaţiei Judeţene. Pe lângă Mircea Grosaru va fi exclus şi primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban. Motivul invocat de Băişanu pentru excluderea celor doi este acela că „au deraiat de la doctrina liberală şi au trădat PNL”.

Nu ştiu cât de mult au călcat pe lângă doctrină împricinaţii, dar ştiu că prin excluderea celor doi Alexandru Băişanu îşi va consolida poziţia dictatorială din cadrul PNL Suceava. Va fi şi un exemplu pentru alţi posibili răzvrătiţi, aşa încât nimeni nu va mai mişca în front.

Cel puţin până la alegerile locale şi, foarte probabil, şi cele parlamentare. Cu actualul stil de a face politică, Băişanu are şanse mici de reuşită. Singurii care nu văd sau nu vor să vadă asta sunt şefii săi pe linie politică de la Bucureşti. O ocazie ar fi mâine, dar mă îndoiesc sincer că preşedintele liberalilor Crin Antonescu va reuşi să vadă corect ce se petrece la Suceava.