Shares

La Suceava, PNL înoată spre dispariţia din istorie. Periodic, mai primeşte în cap şi câte o vâslă pentru că scufundarea să fie mai rapidă.

Interesele pentru dispariţia partidului sunt majore, iar adversarii politici nu sunt deloc străini de aceste manevre.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL reprezintă un test important atât pentru partid, cât mai ales pentru duşmani. Fiecare dintre cei doi candidaţi, fostul prefect Alexandru Băişanu şi primarul din Dumbrăveni Ioan Pavăl, are propriile argumente pentru a fi ales. Dar şi duşmani, declaraţi sau ascunşi. Mai este şi factorul extern, de unde se fac presiuni mari pentru a se vota democratic şi pentru a ieşi cine trebuie.

Cei mai interesaţi de soarta alegerilor de sâmbătă sunt democrat-liberalii. După ce le-au dat liberalilor câteva lovituri năucitoare, dacă ar fi să amintim doar dezertările „lotului” Flutur şi apoi „lotului” primarilor Lungu şi Tofan, foştii colegi de partid mai pregătesc ceva.

sediu pnl

Zvonurile arată că se trag sforile pentru alegerea lui Ioan Pavăl în funcţia de preşedinte al PNL Suceava. E o variantă convenabilă pentru Flutur&company, şi asta din mai multe puncte de vedere.

Mai întâi, Pavăl este primar într-o comună, la Dumbrăveni, iar fondurile alocate de Guvern sau Consiliul Judeţean sunt controlate minuţios. Controlul financiar este o pârghie extrem de solidă prin care anumite decizii politice pot fi întoarse într-o anumită direcţie, iar Flutur ştie foarte bine acest aspect. În plus, Pavăl nu are experienţa luptelor la nivel înalt, iar în politică lipsa de experienţă se taxează automat.

Pe de altă parte, între Băişanu şi Flutur au existat contre puternice în ultima perioadă. Caractere puternice, cei doi nu s-au înţeles nici un moment, iar certurile publice din perioada când Băişanu era prefect şi Flutur preşedinte al Consiliului Judeţean mai pâlpâie încă.

Mai există şi o altă ipoteză, ce-i drept destul de şocantă pentru momentul actual. Anume că Flutur îşi pregăteşte revenirea în fruntea PNL, iar cu Băişanu preşedinte nu ar avea nici o şansă, pentru că fostul prefect ar accepta doar peste cadavrul său un astfel de compromis.

Una peste alta, liberalii suceveni merg pe o cărare extrem de periculoasă, iar orice pas greşit îi poate duce în hău. În hăul istoriei.