Brigada Diverse

DNA, aşteptat la Suceava ca iarba de leac

Anchetele derulate la nivel central de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au lăsat cu inculparea unor personaje importante din politica românească.

Numai în ultimele zile au intrat în malaxor primarul de la Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi Ludovic Orban, un personaj pe care-l avem pe scena politică din România parcă de o viaţă şi care trebuia să candideze pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.

Ei bine, după fiecare reţinere, arestare sau inculpare a vreunui personaj cunoscut, oamenii cu care mă întâlnesc pe stradă mă întreabă obsesiv un singur lucru: Dar la Suceava nu mai ajung procurorii DNA?

Acum, fiecare persoană adresează această întrebare gândindu-se la un anume candidat, în funcţie de antipatiile sau afinităţile pe care le are faţă de cel în cauză, dar şi faţă de oponenţii politici. Cu toţii aşteaptă să se mişte ceva, să vadă o curăţenie pe care consideră că prin votul politic nu o vor avea niciodată.

dna

S-a ajuns ca toate speranţele de a scăpa de unul sau altul dintre candidaţi să se lege de procurorii DNA. Când se întâmplă acest lucru e clar că ceva e putred în rândul clasei politice din Suceava. Că oamenii s-au săturat să fie minţiţi şi înşelaţi cu promisiuni care nu sunt onorate aproape niciodată. Că le este lehamite să-i vadă înflorind pe politicienii care azi cerşesc voturi şi care mâine le vor întoarce spatele. Că nu mai suportă să-i vadă cum îşi scot la plimbare maşinile de lux, cum se laudă cu afacerile de succes şi cum îşi permit ei şi copiii lor vacanţe exotice în care cheltuie zeci de mii de euro doar pentru cumpărături.

Nu am contorizat, şi nici nu cred că s-ar putea face aşa ceva în mod obiectiv şi clar, cine este mai pătat şi cine a furat mai mult. Dar când DNA este aşteptat la Suceava mai ceva ca iarba de leac e foarte limpede că nemulţumirea acumulată este tot mai mare.

Fără a dori răul nimănui, nu-mi rămâne decât să aştept sosirea DNA-ului. Iar ceasul ticăie şi laţul se strânge. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Adevarul ca e singurul judet din Moldova unde nu a picat pana acum nici un senator, deputat sau persoana cu functie de conducere la nivel de judet sau municipiu resedinta.
    Sper ca DNA asteapta ocazia sa i ia pe toti odata, la pachet.

Back to top button