Brigada Diverse

Doamne ajută să scăpăm de nemţii de la E.ON

Există auspicii pentru a scăpa de nemţii de la E.ON, de aroganţa şi nesimţirea afişată de aceştia în relaţiile cu consumatorii români.

Cu ocazia unui forum pe teme de energie, ministrul delegat pe această temă, Constantin Niţă, a criticat activitatea firmelor din domeniul distribuţiei energiei. Pe această linie se înscrie şi E.ON Moldova, cu filiala de la Suceava, de obtuzitatea cărora s-au lovit mii de oameni.

Despre acest stat în stat am mai scris aici, au fost articole scrise şi de alte persoane, dar atitudinea a fost mereu aceeaşi: de sfidare a celor mici. De vreme ce deţii monopolul în domeniul distribuţiei îţi permiţi să te uiţi de sus la prostime.

„Vreau să fac un apel: aceste companii să-şi revizuiască politica de distribuţie a energiei electrice în Romînia”, a declarat Constantin Niţă. Companiile vizate sunt nu doar E.ON, ci şi celelalte care au primit această pleaşcă din partea statului român, respectiv Enel şi CEZ.

e.on sigla

Nemulţumirea ministrului este aceea că aceste firme nu au realizat investiţiile la care s-au angajat, dar şi faptul că trimit în ţara mamă profiturile, iar pe umerii sucursalei din România lasă doar cheltuielile.

Un exemplu concret cu cei de la E.ON am de la un prieten din Adâncata. În urmă cu vreo 5 ani, acesta a semnalat că tensiunea din reţeaua de alimentare cu energie electrică este sub parametrii normali. Cei de la E.ON au venit, au constatat că situaţia este reală şi au promis că vor investi într-un transformator care să permită o tensiune normală.

Nu s-a mai întâmplat acest lucru, iar de fiecare dată, în special în lunile de toamnă şi iarnă, când consumul creşte, becurile luminează ca nişte lumânări, iar aparatura din casă dă semne de oboseală.

O bătaie de joc care are corespondent în orice cătun electrificat al judeţului Suceava. De aceea, nu pot decât să salut ideea ministrului Niţă, şi anume că „există riscul” naţionalizării distribuţiei de energie.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. si daca vin prevoslavnicii de la rasarit vei fi multumit? ai dat-o in balarii cu antioccidentalismul tau!

  1. Domnule Huiazi, nu am spus si nici nu am cerut sa vina rusii, pentru ca istoria ne-a demonstrat ca nu suntem la inima lor. Am zis, şi cred ca un om inteligent ca dumneavoastra a înţeles, că e mai bine să ne gestionăm singuri propria avuţie. Dacă sunteţi de părere că monopolul într-un anumit domeniu trebuie oferit unei firme private, fie că are capital francez, american, german sau rus, cred că sunteţi într-o mare eroare. Şi apropo, eu am curajul să mă semnez, dumneavoastră de cine fugiţi?

   1. modul de lucru al firmelor vestice in romania se datoreaza in primul rand slabiciunii( a se citi coruptibilitatii) autoritatilor romane. a romanilor pusi de romani sa reglementeze, contorleze si sanctioneze orice neregula. mi-e tot una ca fura nemtii sa ca-odata ajunsi sa si adiminstreze(pe langa relementare, control si sanctionare)- vor fura romanasi d’ai nostri! cred ca vor face asta mai abitir cu atat mai mult cu cat vor aplica vechea lozinca actualizata: eu produc, eu controlez… nu raspunde nimeni. asadar nu nemtii( austriecii y compris), francezii sa sunt de vina ca in fruntea bucatelor, in romania, ajung aproape numai oameni cu suflet de sluga!
    si la capitolul coruptibilitate pun si a patra putere in stat-presa, oamenii de presa-stiind prea bine multe discutii -ale multor ziaristi din suceava-care au dus la articole favorabile sau nefavorabile, in functie de darnicia subiectului. nu insist mai mult.
    daca ai un blog pe care poate scrie oricine, nu vad de ce opiniile mele, cu atat mai mult cu cat nu mai sunt persoana publica de mult-si nici nu mai aspir la asa ceva-trebuie neaparat insotite de seria si nr de buletin, cnp etc!
    si ptr a fi echitabil ar trebui acum sa publici identitatile tuturor celor ce au postat pe blogul tau, favorabil sau nefavorabil.
    mi-era clar ca stii identitatea-cel putin dupa adresa de e-mail-si totusi nu mi-am confectionat o adresa paravan ci am folosit-o pe ce reala.

    1. Din păcate, nu pot publica numele tuturor care postează comentarii, deşi mi-aş dori acest lucru. Şi asta dintr-un motiv foarte simplu: au adrese de mail fictive. Ultimul material pe care l-am scris este elocvent în acest sens.
     Mulţumesc

Back to top button