Shares

Există auspicii pentru a scăpa de nemţii de la E.ON, de aroganţa şi nesimţirea afişată de aceştia în relaţiile cu consumatorii români.

Cu ocazia unui forum pe teme de energie, ministrul delegat pe această temă, Constantin Niţă, a criticat activitatea firmelor din domeniul distribuţiei energiei. Pe această linie se înscrie şi E.ON Moldova, cu filiala de la Suceava, de obtuzitatea cărora s-au lovit mii de oameni.

Despre acest stat în stat am mai scris aici, au fost articole scrise şi de alte persoane, dar atitudinea a fost mereu aceeaşi: de sfidare a celor mici. De vreme ce deţii monopolul în domeniul distribuţiei îţi permiţi să te uiţi de sus la prostime.

„Vreau să fac un apel: aceste companii să-şi revizuiască politica de distribuţie a energiei electrice în Romînia”, a declarat Constantin Niţă. Companiile vizate sunt nu doar E.ON, ci şi celelalte care au primit această pleaşcă din partea statului român, respectiv Enel şi CEZ.

e.on sigla

Nemulţumirea ministrului este aceea că aceste firme nu au realizat investiţiile la care s-au angajat, dar şi faptul că trimit în ţara mamă profiturile, iar pe umerii sucursalei din România lasă doar cheltuielile.

Un exemplu concret cu cei de la E.ON am de la un prieten din Adâncata. În urmă cu vreo 5 ani, acesta a semnalat că tensiunea din reţeaua de alimentare cu energie electrică este sub parametrii normali. Cei de la E.ON au venit, au constatat că situaţia este reală şi au promis că vor investi într-un transformator care să permită o tensiune normală.

Nu s-a mai întâmplat acest lucru, iar de fiecare dată, în special în lunile de toamnă şi iarnă, când consumul creşte, becurile luminează ca nişte lumânări, iar aparatura din casă dă semne de oboseală.

O bătaie de joc care are corespondent în orice cătun electrificat al judeţului Suceava. De aceea, nu pot decât să salut ideea ministrului Niţă, şi anume că „există riscul” naţionalizării distribuţiei de energie.