Shares

Ieri a fost prezent la Suceava, Voroneţ şi Dragomirna întâiul om al statului, preşedintele Klaus Iohannis.

Până aici toate bune şi frumoase, numai că nimeni nu a înţeles ce a căutat şeful statului în judeţul Suceava, iar întrebat despre acest aspect a spus că a venit să discute cu oamenii de aici, din administraţie, pentru a putea transmite mai departe problemele ridicate cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Cinema Modern.

În calitate de fost primar, şi suficient de mulţi ani, domnule preşedinte ar fi trebuit să ştiţi că din funcţia pe care o aveţi acum nu puteţi face absolut nimic pentru a urni lucrurile într-o anumită direcţie, pentru a sprijini proiectele care vin din această zonă.

Pur şi simplu, din punctul meu de vedere, vizita de miercuri a fost un exerciţiu de imagine pentru Klaus Iohannis şi o pierdere de vreme pentru oamenii din administraţia locală şi judeţeană din Suceava.

klaus iohannis suceava

 

O zi pierdută şi în care s-au consumat bani inutil. Păi, domnule preşedinte Klau Iohannis, de discuţii ducem noi lipsă în România? Nu. De lucruri concrete. La asta suntem deficitari.

La bătut apa în piuă suntem campioni, nu doar europeni, ci chiar mondiali. Să vină domnul preşedite să ne spună că regiunea de Nord-Est este cea mai săracă şi că nu avem nici un kilometru de autostradă, iar investitorii nu sunt atraşi de zonă, de asta credeţi că era nevoie? Lucrurile astea le ştiam cu toţii, fără a fi nevoie de revelaţia sclipitoare a domnului preşedinte.

Şi, în plus, banii sunt în mâna Guvernului PSD, iar aşa cum s-a întâmplat în ultimii 27 de ani, şi cum se va petrece şi în următorii 100 de ani în România, banii de alocă pe criterii politice. Iar dacă domnul Klaus Iohannis crede că va schimba asta înseamnă că e un mare visător.

Apropo, dacă aţi dorit să vizitaţi mănăstirile din zona Sucevei de ce aveaţi nevoie de o atât de mare desfăşurare de forţe? Nu puteaţi să o faceţi pur şi simplu discret.