Brigada Diverse

Doroftei, ilustrul necunoscut

Cursele de alergare se desfăşoară după anumite tipare, iar uneori favoritul este ajutat şi de un aşa zis „iepure”. Este un atlet care are darul de a-i obosi pe ceilalţi favoriţi, pentru ca momentul potrivit omul cu care este în echipă să poată sprinta spre finiş şi spre victorie.

Cam aşa văd eu şi numirea lui Ovidiu Doroftei drept candidat al PNL şi, implicit al USL, pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. După lupte seculare care au durat câteva luni şi după sondaje şi iar sondaje, Alexandru Băişanu l-a numit democratic pe unul dintre prietenii săi în postura în care ar fi trebuit să se afle chiar el.

Aşa cum anticipam, preşedintele PNL Suceava a ales să dea bir cu fugiţii din faţa unei lupte pe care o pierdea dinainte de a începe. Şi l-a trimis la bătaie pe omul său de încredere, chiar dacă ştie că şansele acestuia sunt chiar mai mici decât cele pe care le-ar fi avut el însuşi.

Nu am nimic cu Ovidiu Doroftei, dar sunt argumente covârşitoare împotriva sa în lupta cu actualul primar Ion Lungu. În primul rând, Doroftei, în ciuda unei scurte perioade când a ocupat funcţia de prefect al Sucevei, este un ilustru necunoscut. Iar când o fi să meargă prin Burdujeni sau prin Iţcani oamenii se vor uita la el ca la un mic extraterestru. În plus, Ovidiu Doroftei a ieşit pur şi simplu din viaţa publică timp de trei ani, perioadă în care a şi fost plecat la muncă în Anglia.

Prin această numire, USL pierde serios din potenţialul electoral, şi sunt tare curios care va fi reacţia celor din PSD Suceava vizavi de Ovidiu Doroftei.

E clar însă că pe Băişanu îl doare fix în cot de USL. Iar cine are o brumă de minte şi câteva informaţii poate deduce fără prea mare greutate că liderul liberal este interesat doar de propria persoană.

Articole asemănătoare

Back to top button