Shares

În primăvara acestui an, întreg judeţul era bulversat de o ştire care urma să facă ocolul pământului. Şi nu în 80 de zile, ci în câteva minute, fireşte cu ajutorul tehnologiei moderne.

Cel mai bun fotbalist al planetei, argentinianul Lionel Messi, trebuia să vină la Suceava. Nu pentru vreo acţiune caritabilă organizată de Unicef, ci pentru a se îndopa cu friptură de miel, ouă roşii şi cozonaci bucovineni. Răspândită de Gheorghe Flutur preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, nimeni altul decât promotorul tuturor acţiunilor care au în coadă cuvântul „Bucovina”, ştirea a fost preluată de toată presa. Fireşte, orice om cu mintea normală nu putea concepe că Messi va lăsa meciurile de Liga Campionilor pentru a se trage în poze cu Gheorghe Flutur.

Driblat de săracul Lionel, care sunt convins că nici măcar nu ştie unde se află pe hartă Bucovina, Flutur nu se dă bătut. Noul VIP anunţat ca viitor promotor al zonei este nimeni altul decât celebrul actor Nicolas Cage, care se află acum în România pentru a turna un film şi care a fost invitat pentru acţiunea “Crăciun în Bucovina”.

Cotidianul „Obiectiv” a sintetizat astăzi pe prima pagină cât se poate de bine fanfaronada preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava.

„Ghost Rider live, 3D, cu suman, găluşte şi buhai”, este supratitlul materialului din ziarul amintit. Am o singură nedumerire: Cine o fi buhaiul?