Shares

Petrea Dulgheru, fostul director al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, este liber profesionist începând de pe 30 aprilie.

Comisia de Disciplină constituită la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a constatat mai multe încălcări grave în activitatea lui Dulgheru.

Comisia s-a întrunit pe data de 24 aprilie şi a reţinut că Petrea Dulgheru a absentat de la serviciu în lunile ianuarie, februarie şi martie, iar în acest fel „a creat o instabilitate şi o disfuncţionalitate la nivelul Direcţiei de Control, Coordonare PIF, Export, Tranzit şi Comerţ”.

„Comisia consideră că, prin atitudinea sa de a nu se prezenta la serviciu şi de a nu motiva absenţele (peste 50 de zile), această abatere disciplinară a fost săvârşită în mod deliberat, iar gradul de vinovăţie se reţine în mod direct asupra funcţionarului public”, se arată în motivarea propunerii de destituire a lui Petrea Dulgheru din funcţia publică pe care o deţinea.

Propunerea Comisiei de Disciplină a fost însuşită de preşedintele ANSVSA, iar pe 30 aprilie 2013 lui Petrea Dulgheru i-a fost desfăcut contractul de muncă, astfel încât acesta nu mai are în acest moment nici o legătură cu sistemul de stat sanitar veterinar din România.

La începutul lunii octombrie a anului trecut, Petrea Dulgheru a fost detaşat până pe 31 decembrie 2012 la structura centrală a Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, la Direcţia de Control şi Coordonare PIF (posturi de inspecţie la frontieră) Import Export Tranzit şi Comerţ. Această detaşare a fost prelungită şi pentru prima parte a acestui an, dar Petrea Dulgheru nu a catadicsit să se deplaseze la noul loc de muncă.

Petrea Dulgheru a fost numit şef al DSVSA Suceava în mai 2005, păstrându-şi funcţia de director şi în mandatul 2008-2012.