Shares

Grupul Fidelio, care are spaţii comerciale în mai multe oraşe ale judeţului Suceava, are un nou proprietar. Este vorba de Costel Chelaru, cel care deţine şi controlul asupra societăţii de distribuţie Adicost.

Termenii preluării acţiunilor firmei Fidelio Botoşani au fost dezvăluiţi chiar de Costel Chelaru (foto) şi, la prima vedere, arată ca un balaur.

Este vorba în primul rând de datoriile pe care grupul de firme din Botoşani l-a acumulat atât către furnizori, cât şi faţă de bugetul de stat. În total, Costel Chelaru trebuie să achite datorii de 20-22 de milioane de lei (200-220 de miliarde de lei vechi), ceea ce nu va fi o misiune deloc simplă, mai ales în actualele condiţii economice din România.

costel chelaru

Potrivit actelor semnate între Mihai Mihăilă, cel care a pus bazele firmei, şi Costel Chelaru, ultimul va prelua 13 spaţii comerciale din 4 judeţe, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, care au o suprafaţă totală de 8.500 mp. De asemenea, Chelaru va prelua şi cei 380 de angajaţi de la Fidelio, mare parte dintre aceştia urmând să-şi păstreze locurile de muncă.

„Ştiu că nu va fi deloc simplu, mai ales că firma are datorii mari. Va fi presiune mare pe noi, dar sunt convins că ne vom descurca. În plus, vrem să mărim numărul de magazine, de la 13 la 17, iar două cred că vor fi în judeţul Suceava”, a explicat Costel Chelaru.

Fost în top 300 cei mai bogaţi oameni din România întocmit de revista Capital, Costel Chelaru mai deţine şi grupul de distribuţie Adicost, care are 6 puncte de lucru în trei judeţe, Suceava, Botoşani şi Neamţ, şi 300 de angajaţi.