Shares

Acum o săptămână, liderul PNL Suceava venea cu replici prin ziarele locale, prin care anunţa că primarul din Dumbrăveni nu a plecat la UNPR.

Corect şi foarte adevărat, pentru că dacă s-ar fi înscris în UNPR Ioan Pavăl nu mai era primar la Dumbrăveni în secunda doi. Nu pentru că aşa ar fi vrut Alexandru Băişanu, ci pentru că aşa este legea.

Ieri, Pavăl a anunţat ceea ce era evident de multă vreme: a devenit simpatizant UNPR. În felul acesta, PNL Suceava mai rămâne fără un primar, iar lista plecărilor nu s-a încheiat.

Şi dacă ne gândim că primarul din Dumbrăveni era chiar preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL avem o imagine clară a modului în care Alexandru Băişanu ştie să gestioneze destinele acestui partid, pe care este aproape să-l transforme în istorie.

Tot săptămâna trecută, preşedintele liberalilor suceveni a luat-o în balon pe Cătălina Vartic, şefa UNPR pe Suceava. Cu referire la trecerea primarului Pavăl la UNPR, Băişanu afirma despre Vartic: „A vorbit pentru a se lăuda”.

Până una alta, Cătălina Vartic nu s-a lăudat, iar cel care a ieşit pe locul doi din această cursă este acelaşi Alexandru Băişanu. Spun „acelaşi” pentru că liderul PNL Suceava a tot pierdut bătălii pe unde s-a băgat cu pieptul în faţă, iar numirea sa în funcţia de prefect al judeţului Suceava nu este deloc o victorie.

Sunt curios care va fi reacţia lui Alexandru Băişanu după declaraţia oficială a primarului din Dumbrăveni despre trecerea ca simpatizant la UNPR.