Shares

Campania electorală a început de câteva zile bune, dar până acum, spre plăcuta mea surprindere, nu au fost cazuri flagrante în care candidaţii şi susţinătorii acestora să fi sărit calul în mod grosolan.

Un aspect care mi-a sărit în ochi, şi care sper să rămână neschimbat şi până la finalul campaniei, este legat de afişajul electoral. Nu am observat decât în puţine cazuri afişe cu moaca unuia sau altuia dintre candidaţi lipite pe copaci, pe stâlpi sau prin alte locuri. Şi pot spune că sâmbătă am mers spre Vatra Dornei şi m-am uitat atent după afişe răspândite aiurea. Singurul loc cu evidentă dezordine în privinţa afişajului era la Câmpulung Moldovenesc. Dar nici nu mă miră asta, pentru că oraşul de la poalele Rarăului este practic fără primar, iar lipsa unui om care să ia nişte măsuri se vede de la mare distanţă.

Nu ştiu dacă ceea ce se întâmplă acum este un semn că începem să ne civilizăm sau pur şi simplu echipele de campanie au ratat startul şi zilele următoare o să-mi pun mâinile în cap.

Oricum, e un început bun şi sper să-i ţină năravul pe toţi candidaţii. Până la urmă ce vină au copacii şi gardurile pentru a suporta povara unor nermenici?