Shares

Aşa cum mă aşteptam, actuala campanie electorală îmi furnizează multă materie primă.

Astăzi a fost rândul lui Cătălin Nechifor să mă distreze. Cu toată armata de ziarişti pe urmele lui, de credeam că a luat foc sediul PD-L, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava a plecat val-vârtej din centrul oraşului. Destinaţia, podul care traversează calea ferată în zona cartierului Iţcani. Aici, distinsul deputat a descoperit un stâlp pe care nu erau montate materiale electorale cu Gheorghe Flutur şi PD-L.

Pe stâlp, candidatul din partea PSD a montat două cartoane pe care era scris de mână „Stâlp liber. Susţin Cătălin Nechifor preşedinte. Da, se vede diferenţa!”.

Am înţeles mesajul pe care Cătălin Nechifor a dorit să-l transmită electoratului. Se prea poate ca intelectualii să fi înţeles că preşedintele PSD Suceava a vrut să demonstreze că democrat-liberalii fac risipă de bani, dar mă îndoiesc profund că badea Gheorghe de la Iţcani sau de la Mitoc a perceput cum trebuie mesajul.

Şi dacă tot dorea să găsească un stâlp liber, Nechifor nu trebuia să-i ducă pe ziarişti tocmai la Iţcani. Era suficient să fi coborât cu toţii din sediul partidului şi să se fi deplasat 30 de metri până pe strada Nicolae Bălcescu, în faţa sediului Romtelecom, şi ar fi avut stâlpi liberi „fără număr”. Dar poporului îi trebuie circ. Pâinea o să vină mai târziu. Probabil sub formă de mită electorală. Să vedem cine o dă.