Shares

Zilele trecute, premierul Dacian Cioloş a anunţat că un număr semnificativ de prefecţi va fi înlocuit, operaţiune care se va derula până la finele acestei luni.

Deciziile se vor lua în baza activităţii depusă de fiecare persoană în parte şi de evaluările realizate la nivel central. Cel mai probabil, aceste aşa zise evaluări se vor rezuma la chestii strict politice care ţin de organizarea alegerilor din 5 iunie şi mai puţin pe evaluări realiste.

Dacă ar fi fost să avem astfel de evaluări urmate de înlocuiri din funcţii, Constantin Harasim, prefectul de Suceava, era istorie de ceva vreme.

Dar chiar şi aşa, nea Titi are toate şansele de a-şi trăi ultimele zile de glorie în fruntea Prefecturii Suceava. Spun asta în baza simpatiilor sale politice şi a modului în care a ajuns prefect.

constantin harasim

Harasim a fost susţinut şi avansat în funcţia pe care încă o mai deţine cu sprijinul nemijlocit al deputatului Constantin Galan, omul de la Suceava al preşedintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

Şi cum ALDE, formaţiunea conglomerat din două chestii liliputane, a semnat recent un protocol de colaborare cu PSD, iar guvernul tehnocrat al lui Cioloş este de fapt sub papucul independentului liberal Klaus Iohannis, nu ar fi absolut nici o surpriză ca Harasim să fie înlocuit.

Oricum, pentru Constantin Harasim acest an petrecut în fruntea Prefecturii Suceava poate fi trecut cu litere de aur în CV-ul care nu-i va mai folosi la nimic. Greşesc, când îşi va plimba nepoţii prin parc se va putea lăuda cu nedisimulată mândrie, arătând spre clădirea Palatului Administrativ, despre marile sale realizări profesionale.

Trebuie să mai spun doar că dacă nea Titi scapă de demitere şi acum, înseamnă fie că este un prefect foarte bun, aşa cum nu a mai văzut Suceava, fie are nişte proptele la Bucureşti aşa cum rar se poate întâlni.