Shares

Dragostea dintre Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, şi Ovidiu Donţu, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava şi senator pe zona Fălticeni pare să fi intrat în momente critice.

Între cei doi lideri social-democraţi se pare că a intervenit o răceală evidentă şi nu este exclus ca unul dintre ei să fie trecut pe linie moartă. Iar după cum circulă zvonurile, cel sacrificat va fi Ovidiu Donţu.

Două ar fi motivele pentru care senatorul ales în colegiul din Fălticeni nu mai este agreat de şeful PSD Suceava. În primul rând ar fi slaba implicare a sa în munca de partid, lucru care s-a observat şi cu ocazia acestor alegeri europarlamentare, prezenţa lui Ovidiu Donţu putând fi catalogată cel mult la capitolul „discreţie”.

dontu nechifor

Pe de altă parte, Ovidiu Donţu are controlul a tot ceea ce înseamnă Direcţia Silvică Suceava, în special în privinţa şefilor de ocoale şi a pădurarilor din zonele cu potenţial important.

Ori, acest lucru este înghiţit cu noduri de Cătălin Nechifor, care se vede în acest fel ignorat de la anumite chestiuni. Iar când vine vorba de aceste amănunte deloc de neglijat este de înţeles şi supărarea care l-a cuprins pe şeful CJ Suceava.

Important în ceea ce se va petrece în perioada următoare este şi rezultatul votului de duminică. În cazul în care PSD va obţine un scor nesatisfăcător în municipiul Suceava nu este exclus ca Ovidiu Donţu să-şi piardă funcţia de şef al organizaţiei municipale, ceea ce pentru el ar însemna o mare înfrângere.