Shares

Pe lângă faptul că centrul oraşului arată ca un cavou imens, mai nou au apărut şi strigoii.

Da, da, iar dacă nu mă credeţi am să vă rog să vizitaţi periodic zona centrală a municipiului Suceava, unde căsuţele de lemn amplasate cu ocazia Paştelui s-au permanentizat.

Din câte am auzit, justificarea primarului Ion Lungu ar fi aceea că o bună parte din comercianţii care utilzează aceste căsuţe i-ar fi cerut să nu le ridice. Eu cred că e o minciună sfruntată, iar ziua de azi, duminică, 18 mai, mi-a confirmat din plin bănuielile.

Dacă şi-ar fi dorit aşa de mult să aibă un văd comercial unde să-şi vândă creaţiile sau bunurile, cred că utilizatorii temporari ai căsuţelor ar fi încercat să beneficieze din plin de vadul comercial şi de numărul mare de persoane care ies duminica la plimbare pe esplanada din centrul municipiului Suceava.

IMG_0602

Activitatea într-o zi de duminică era aproape inexistentă. La orele prânzului, când în centru erau câteva sute de persoane, aproape toate căsuţele, cu excepţia uneia, erau închise.

Justificarea primarului Lungu este doar o păcăleală de doi lei, iar după mine cred că aceşti strigoi de lemn sunt lăsaţi acolo doar pentru a-l deranja pe Viorel Aelenei şi pentru a fugări clienţii de pe terasa Padrino Lounge pe terasa de la Oscar Wilde, cârciuma fiului edilului Sucevei.

Orice ar spune Ion Lungu, căsuţele de lemn nu mai au ce căuta în zona centrală. Dacă tot clamează acest sprijin pentru meşterii populari, primarul ar face bine să pună în valoare Centrul Tradiţiilor Populare de lângă patinoarul din Areni, unde s-au îngropat zeci de miliarde de lei vechi din banii noştri ai tuturor.

În timp ce o clădire nouă reprezintă doar un decor, frumos ce-i drept, dar fără nici o utilitate, în centrul municipiului Suceava străjuiesc strigoii. Să vezi când strigoii ăştia or intra şi prin Primăria Suceava, să vezi cum o să sperie şobolanii!

UPDATE La mai puţin de 24 de ore după ce am scris acest material strigoii au dispărut. Sper să nu reapară în alte părţi ale oraşului.