Shares

Prin poziţionarea clară în una din echipele care candidează pentru a prelua supremaţia în PDL, Gheorghe Flutur şi-a asumat un mare risc.

Practic, cine pierde la alegerile de mâine va fi mazilit, iar liderul PDL Suceava ştie cel mai bine acest amănunt deloc lipsit de importanţă. Deşi părea să încline spre aripa Elena Udrea, în final, Gheorghe Flutur a ales să meargă pe mâna lui Vasile Blaga.

Eu cred că motivul principal pentru care s-a poziţionat în această echipă este legat de Traian Băsescu. Popularitatea şefului statului este extrem de scăzută, iar populaţia îl percepe ca omul care a tăiat salariile şi pensiile. Iar cu o asemenea piatră de moară de gât, orice partid nu are nici o şansă de câştig în alegeri, oricare ar fi acestea, la comună sau pentru funcţia de preşedinte al României.

De aceea, aripa Blaga, din care face parte şi liderul judeţean al PDL, încearcă să se distanţeze de Traian Băsescu şi să scape de eticheta de executanţi, pusă de ani şi ani de zile celor care îi cântă în strună şefului statului. De cealaltă parte, Elena Udrea nu şi-a ascuns simpatia faţă de Traian Băsescu, iar modul cum a promovat şi a ars multe etape în politică i se datorează în exclusivitate liderului de la Cotroceni.

Nu trebuie neglijată nici Monica Macovei, care va rupe din voturi, cel mai probabil tot de la simpatizanţii lui Vasile Blaga. Gheorghe Flutur este conştient că acum se luptă nu doar cu Monica Macovei şi Elena Udrea, ci mai cu seamă cu Traian Băsescu.

Iar dacă va pierde această bătălie s-ar putea să asistăm la un puternic declin al său. Rămâne de văzut cât de bine îşi joacă atuurile preşedintele PDL Suceava, într-o luptă de totul sau nimic. Dacă nu va îmblânzi buldogul Blaga se poate trezi strivit, politic fireşte, de ciocanul Băsescu. Iar un eventual eşec al lui Gheorghe Flutur se va răsfrânge şi asupra organizaţiei din Suceava, ceea ce ar echivala cu dispariţia PDL în judeţ, pentru că sunt convins că fiecare membru va fugi unde va vedea cu ochii în căutarea unui loc cât mai călduţ.