Brigada Diverse

Frecţia la picior de lemn

Uneori, politicienii, pentru că tot politicieni sunt chiar dacă declară sus şi tare că nu fac decât administraţie, spun lucruri trăsnite.

Ion Lungu este unul dintre ei, iar uneori îi place să vorbească doar pentru a-şi vedea poza prin ziare sau pentru a se privi la ştirile de televiziune.

Prezent ieri la Iaşi în calitate de primar al Sucevei, Lungu i-ar fi propus lui Liviu Dragnea, noul Cozmâncă al PSD-ului, ca viitoarea regiune din care va face parte şi judeţul nostru să se cheme Moldova-Bucovina.

„Am propus ca, indiferent unde ar fi capitala regiunii care se va înfiinţa pe structura actualei Regiuni de dezvoltare Nord-Est, aceasta să includă în nume brandul Bucovina. Mai exact, propunerea mea a fost ca regiunea să se numească Moldova-Bucovina, nume care le-a plăcut celor din comisie, care au promis că vor ţine cont de această variantă”, este declaraţia lui Ion Lungu.

Dacă s-ar fi ţinut de cuvânt şi s-ar fi ocupat de administraţie şi nu de politică, Ion Lungu trebuia să stea în banca lui.

Nu doar că denumirea pe care a propus-o este ridicolă, dar, ceea ce este cel mai important, nu ne ajută nici cât negru sub unghie pe noi, sucevenii.

Vă daţi seama, că oamenii de pe la Arsura, o localitate din judeţul Vaslui, abia aşteptau ca echipa lor de fotbal, care există sau care va fi înfiinţată, să fie denumită Bucovina Arsura. Ăsta da vis împlinit, nu tu „Surprize, surprize!” cu Andreea Marin. Sau pe la Manoleasa, pe malul Prutului, în judeţul Botoşani, dorinţa intimă a oamenilor este ca echipa lor de suflet să se numească Ţara Fagilor, asta ca să nu mai spună lumea că locuiesc în ţara paielor.

Problema pe care primarul Lungu o ştie, dar preferă s-o arunce sub preş, este cu totul alta. Şi anume, dacă polul de putere se va muta la Iaşi, întreg judeţul, dar în special municipiul Suceava, va cunoaşte o serioasă recesiune.

Vom fi un fel de rude de la ţară ale celor care dau ora exactă de la Iaşi şi care vor împărţi cum doresc ei milioanele de euro care vin de la Uniunea Europeană.

Asta ar trebui să ne explice primarul Sucevei şi nu să ne scoată ochii cu Moldova-Bucovina, o combinaţie care nu-şi are nici locul şi nici rostul.

Şi pentru că tot veni vorba de şedinţa de ieri de la Iaşi, în prezidiul format pentru a discuta despre problema regionalizării nu se afla nici un sucevean. Iar asta cred că spune absolut totul despre ceea ce ne aşteaptă.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. CE S-A MAI RACIT RELATIA CU GODFATHER LUNGU! ACUMA NUMAI RELE FACE!
    CE RECESIUNE SANDRINIO? CA SUB 0(ZERO) ECONOMIE NU POATE FI! CA HYPER, HIPER, SUPER, MEGA, MAXI MARKET NU SE CHEAMA ECONOMIE! NICI MACAR ALE CU CASH&CARA-TE NU-S ECONOMIE! ASA CA , CU POL SAU FARA POL(DE PUTERE, CA D’AL’LALT MAI RAR!) SUCEAVA TOT UN SAT IN NOROI RAMANE, NISTE BAZARISTI CONDUSI DE-UN TARAN DE ORAS!

Back to top button