Shares

Care-i diferenţa între Gavril Mîrza şi Brînduşel Nichitean? La o primă vedere, între cei doi nu există lucruri comune, care s-ar putea preta la o comparaţie.

Şi totuşi … . Şi unul şi celălalt s-au gândit că a vota de mai multe ori pentru aceeaşi chestiune nu-i nici un păcat. Ambii s-au înşelat. Au fost prinşi asupra faptului. Numai că asemănarea se opreşte aici.

Pentru Brînduşel Nichitean, idioţenia de a vota de mai multe ori cu ocazia alegerilor parlamentare din 2004 a fost plătită scump. Mandatul de senator obţinut i-a fost anulat, iar mai apoi democratul de la acea vreme şi mai nou liberalul Nichitean a dat cu subsemnatul pe la Poliţie. A scăpat cu o amendă administrativă, iar acum visează la tot felul de funcţii prin politica şi administraţia locală.

Gavril Mîrza, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, a comis aceeaşi prostie.

Dar nu oriunde, ci chiar în Parlamentul României. Pe 20 februarie 2013, Mîrza a votat la două mâini, dedublându-se în persoana colegului său din Suceava, deputatul Eugen Bejinariu. Ei, dacă Nichitean a fost sancţionat pentru votul multiplu, lui Gavril Mîrza nu i se va întâmpla nimic. Legislaţia actuală nu prevede nici o pedeapsă pentru acest furt.

Iar colegii lui Mîrza au intenţia de a pune batista pe ţambal. Elocventă în acest sens este declaraţia liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu, pentru care votul multiplu al ex-preşedintelui PSD Suceava este “o greşeală regretabilă” sau o “neglijenţă”.

Doamne, oare cât de proşti ne cred aceşti parlamentari ai noştri, încât să înghiţim această explicaţie stupidă? Am să-mi răspund singur. Mult prea proşti pentru a ne băga în seamă.