Shares

Proiectul de buget pe 2018 arată că zona Moldovei este net dezavantajată faţă de sudul ţării.

Potrivit unor cifre comparative publicate de ziarul „Adevărul” judeţele din Regiunea de Nord-Est primesc din bugetul de investiţii doar 2,3%.

Un calcul prezentat în Comisia de Transporturi a Parlamentului arată că investiţiile din bugetul Ministerului Transporturilor repartizate pe cap de locuitor din Regiunea de Nord-Est sunt doar de 42 de euro, în timp ce la nivelul Regiunii Sud-Muntenia sunt de 14 ori mai mari, ajungând la 605 euro.

Pentru cele 6 judeţe din Regiunea de Nord-Est, respectiv Iaşi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi Botoşani, s-au alocat pentru infrastructură în jur de 138 de milioane de euro, în timp ce Regiunea Sud-Muntenia, unde sunt judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi, va beneficia de investiţii de peste 1,8 miliarde de euro.

Alo, domnilor parlamentari de Suceava din partidele de guvernare, treziţi-vă! Luaţi atitudine şi faceţi ceva pentru judeţul pe care pretindeţi că-l reprezentaţi.

catalin nechifor

Până acum aţi demonstrat doar un singur lucru: că puteţi sta în poziţia ghiocel şi că la Bucureşti nu vă bagă nimeni în seamă.

Nu aveţi nici un cuvânt de spus în faţa mogului de ţară numit Liviu Dragnea şi probabil nici nu veţi avea vreodată. Aşa că, vă rămâne o singură soluţie: schimbaţi tabăra şi daţi-l jos pe individ, iar când înlocuirea se va fi produs veţi fi într-o poziţie favorabilă.

Dar ce să-i ceri lui Cătălin Nechifor, care a venit la conducerea Consiliului Judeţean Suceava, în iunie 2012, pe un trend extraordinar, că vorba aia, nu era de ici de colo să-l baţi pe Gheorghe Flutur, dar în loc să profite de acest avantaj a preferat să doarmă în papuci.

Mai nou, îl văd pe Nechifor că-şi dă cu părerea pe la toate televiziunile. Domnu Nechifor, nu prezenţa lu matale la tv ne ajută pe noi sucevenii, matale pune osul la treabă şi fă lobby pentru judeţ, că altfel vei veni acasă de la Bucureşti doar prin gropi şi glod.

Nechifor a fost doar un exemplu, dar situaţia este similară şi pentru ceilalţi parlamentari, în special de la PSD. Poate se vor trezi şi ei în ceasul al 12-lea, dar teamă mi-e că nu se va întâmpla.