Shares

Îmi pun cenuşă în cap. Îmi retrag tot ce am spus despre Constantin Harasim, pe care l-am catalogat drept „probabil cel mai slab prefect al judeţului Suceava”.

 

De astăzi, a crescut în ochii mei. Domnul Harasim poate părăsi liniştit funcţia de prefect. Apropo, v-aţi rezolvat apele la Bucureşti sau aţi mers de pomană?

Spun că mult prea fricosul şi nepregătitul prefect de Suceava şi-a îndeplinit obiectivul. Sau cel puţin unul dintre ele.

În virtutea relaţiei instituţionale, cum s-ar putea altfel, dintre Prefectura Suceava şi Primăria Suceava, administraţia locală a făcut un lucru măreţ. A asfaltat o bucată de stradă care duce nicăieri. Ba nu, greşesc. Duce la vaca de casă pe care prefectul Constantin Harasim o are pe strada Tineretului, la nr. 14, şi pe care a închiriat-o, numai anul trecut încasând suma de 13.400 de lei. Puţin, foarte puţin, aş spune eu. Cu siguranţă că numai gardul, model cazemată, costă de trei ori mai mult.

WP_20151013_11_28_51_Pro

Dar, probabil că suma va creşte în 2015 după ce distanţa de vreo 50-60 de metri a fost asfaltată, iar chiriaşii domnului Harasim vor avea condiţii europene de trafic.

Nu ştiu ce o fi fost în capul celor de la Primăria Suceava sau a celui care a considerat ca prioritară asfaltarea străzii din faţa vilei prefectului, dar spun cu siguranţă că sunt alte străzi unde oamenii aşteaptă şi de 30 de ani aceste facilităţi. Dar cine să-i audă? Că doar nu stau pe scaunul de prefect. Nu-i aşa, domnule Harasim? Nu-i aşa, domnule Lungu?

Revin şi consider că pentru Constantin Harasim a fost un mandat scurt, dar glorios. Nici că se putea să obţină mai mult şi mai multe. Plus că va rămâne în istorie ca prefect de Suceava. Probabil cel mai slab.