Brigada Diverse

Thermonet, un om şi un pix

Chiar la ora la care scriu acest material, consilierii locali s-au întrunit pentru a discuta problema noul operator de distribuţie şi transport a energiei termice în municipiul Suceava.

Nu vreau să anticipez votul, dar este foarte posibil ca noul operator, firma Thermonet, să nu primească girul consilierilor locali.

Din datele pe care le am, şi bag mâna în foc pentru corectitudinea lor, consilierii locali nu au primit toate informaţiile pentru a vota în cunoştinţă de cauză, iar manipularea la care apelează primarul Ion Lungu este una de ordin sentimental, bazată pe faptul că nimeni nu doreşte să-ţi ridice în cap un oraş întreg, lăsând zeci de mii de oameni fără apă caldă şi căldură.

Este o golănie ordinară menită să acopere ani şi ani de minciuni, bani aruncaţi aiurea pe fereastră în falimentara Termica. Ani întregi în care lucrurile păreau că merg bine la Termica, iar primarul Ion Lungu se bătea cu pumnul în piept că el rezolvă totul, discurs pe care l-a schimbat radical când societatea de termoficare a intrat în insolvenţă, ocazie cu care am aflat că „Termica are director care răspunde de tot ceea ce face”.

furnal Termica 4

Revenind la Thermonet, firma de buzunar a celor de la Bioenergy, societate care are monopolul producerii energiei termice pentru municipiul Suceava, aceasta reprezintă în clipa de faţă, cu 11 ore înainte de a intra oficial în pâine, un om şi un pix.

În afara lui Mugur Corlăţeanu, care are calitatea de director, Thermonet nu există practic. Nu are sediu, nu are încă oameni şi nici logistică. Consilierii locali suceveni sunt puşi în situaţia de a oferi activitatea de distribuţie şi transport a energie termice unui operator care nu are nici măcar un ciocan sau o şurubelniţă, nu are utilaje, nu are echipamente. Practic, nu are nimic.

Oare toate acestea nu trebuiau să existe înainte de a participa la această pseudo-licitaţie, mascarada prin care se încearcă pe ultima sută de metri să se salveze o situaţie limită? Eu cred că aşa era corect, dar în înţelepciunea sa, primarul Ion Lungu a preferat alte variante, care nu ştiu cât de legale sunt. Poate vor descoperit aceste aspecte unele instituţii ale statului. Este aşteptarea unui întreg oraş. Hai, că am exagerat şi eu. Aproape tot oraşul. 

Articole asemănătoare

Back to top button