Shares

Succesul programului „Paşte în Bucovina” este cântat deja pe toate drumurile de lacheii ministrului Udrea. Cele mai mari gogoşi le vinde un om de prin partea locului, pe numele lui Corneliu Popovici.

Devenit liftier al blondei ministrese, cărător al buchetelor de flori primite de doamna din Pleşcoi, fostul social-democrat şi actualul democrat-liberal, traseistul Corneliu Popovici vede hoarde de turişti în Bucovina cu ocazia Paştelui.

Minciuna pare să fi devenit o a doua natură a lui Popovici care ne spune că promovarea programului „Paştele în Bucovina” făcută în 2009 de Ministerul Turismului şi de CJ Suceava are efect şi în acest an, chiar dacă a fost făcută mai puţină publicitate.

Cică în acest week-end gradul de ocupare a unităţilor clasificate din Bazinul Dornelor era de 45-50%, iar din 30 martie se va ajunge la un grad de ocupare de 80-90%.

În zonele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Suceviţa, în zona mănăstirilor din judeţul Suceava, situaţia era şi mai roz, ieri fiind ocupate 70% din locurile de cazare, iar săptămâna viitoare se vor ocupa 90% din spaţiile de cazare.

O altă dezinformare crasă marca Popovici este aceea că turiştii vor sta 4-6 nopţi.

Întâmplător, cunosc şi eu câţiva oameni care au pensiuni în zona de munte. I-am întrebat cam câţi turişti au şi ce credeţi că mi-au spus? Că bate vântul şi că poţi trage cu puşca şi tot nu vezi urmă de turist. Nici pentru Paşte nu sunt prognoze mai bune, şi cel mai probabil vor rămâne o mulţime de locuri de cazare neocupate.

De altfel, administratorii Hotelului Carol din Vatra Dornei au oprit temporar activitatea, tocmai din lipsă de clienţi.

Iar Corneliu Popovici ne minte cu nonşalanţă şi ne spune că pentru hotelieri curge lapte şi miere.

Acum înţeleg de ce Elena Udrea l-a preferat în continuare pe Corneliu Popovici în funcţia de consilier personal, în ciuda faptului că se aflau în partide diferite. Să cânţi în strună nu este o meserie uşoară şi simplă, dar Corneliu Popovici reuşeşte mereu ca din rahat să facă bici, care mai şi pocneşte. Aşadar, cum să te lepezi de un asemenea om pentru care eşecul nu există, iar orice acţiune este un succes răsunător? Este imposibil. Imposibil să progresăm cu asemenea oameni.