Shares

Pe contrasens vine o maşină. Din spate te claxonează şoferii grăbiţi. În faţă e o groapă de-ţi vine să plângi dacă intri în ea. Ce faci?

Ai două soluţii. Ori ignori nervii celor care stau în spatele tău, ori faci o cruce mare şi intri în groapă. Sunt scene care se repetă de zeci sau sute de ori pe zi. Şi nu oriunde, ci chiar în centrul municipiului Suceava.

Lucrările pe care firmele care se ocupă cu înlocuirea reţelelor de canalizare au lăsat în urmă peisaje rurale. În graba de a reda circulaţiei traficul de pe strada Nicolae Bălcescu, pe sectorul dintre McDonald’s şi Casa de Cultură, constructorii au acoperit canalele cu balast.

Firesc, pietrişul s-a lăsat, iar pe stradă s-au format cratere cu forme neregulate.

Chiar dacă artera este extrem de circulată, nimeni din conducerea Primăriei nu pare să fi luat în calcul varianta de a acoperi gropile.

Nimeni nu cere betoane sau asfalt nou, dar măcar 1-2 maşini cu pietriş s-or găsi la zecile de balastiere din judeţ pentru a veni în sprijinul şoferilor.

Unde mai pui că cel mai mare crater este chiar pe trecerea de pietoni din faţa băncii Raiffeisen, pe unde sute de oameni păşesc zilnic, printre ei mulţi copii şi bătrâni.

Nu este singura stradă cu acest profil din Suceava. La ieşirea spre Adâncata, strada 22 decembrie este la fel de „bombardată”. Şi pe acolo trec zilnic sute de maşini, iar dacă ai ghinionul să fii nevoit să străbaţi acest traseu în mod frecvent devii sigur clientul unui service.