Timp liber

Hai la film!

ARRIVEDERCI este un film care va rula în premieră la Suceava zilele următoare. Şi dacă gândul vă duce la un film italian, ei bine nu e aşa, pentru că e vorba de o producţie realizată în Republica Moldova.

Filmul va putea fi vizionat la auditorium-ul „Joseph Schmidt” de la Universitatea “Ştefan cel Mare”, joi, 25 martier, începând cu ora 17.00. Biletul de intrare costă doar 2 lei, iar la premiera de la Suceava va fi prezent şi regizorul Valeriu Jereghi.

Filmul ARRIVEDERCI a obţinut o pleiadă de distincţii. În ianuarie 2009 filmul a fost proiectat la Parlamentul European (Bruxelles, Belgia). La Festivalul internaţional de filme  din Berdiansc (Ucraina), septembrie, 2009, ARRIVEDERCI primeşte Premiu pentru cea mai bună regie, premiu pentru cea mai bună imagine, premiu special al  juriului „Speranţa festivalului”, decernat lui Ionel Babenco (rolul principal).

În octombrie 2009  este Laureat al Premiilor Erasmus EuroMedia (Viena), acordate anual de către Societatea Europeană pentru Educaţie şi Comunicare la categoria „Pentru dezvoltarea dialogului intercultural într-o Europă unită „.  În 2009 filmul deţine premiul absolut la categoria de filme media-metraj la Festivalul internaţional de filme din Salerno (Italia).

Cariera regizorului Valeriu Jereghi, născut la 19 octombrie 1948 în satul Străşeni, Republica Moldova, este destul de vastă. El a activat la studiourile „Moldova-Film”, în Iugoslavia, România, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, RTR „K-2”, „TRI-TĂ (Nikita Mihalkov)”. Este şi Membru al Uniunii Cineaştilor din 1978.

Acţiunea se înscrie în programul celei de a III-a ediţii a Festivalului „Basarabia” prilejuit de aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Notă: Din motive obiective, difuzarea filmului va începe la orele 19.00 şi nu 17.00, aşa cum era programat iniţial.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. tu umbli cu fofarlica, nu te-am vazut la niciun eveniment la care ai zis ca mergi, nici macar la blogmit, esti neserios

Citiți de asemenea
Close
Back to top button