Brigada Diverse

I-au dat „ignore”

Aflat în fruntea Primăriei Rădăuţi de mai bine de patru ani, Aurel Olărean a trăit zilele trecute cea mai mare umilinţă.

Debutul anului şcolar a fost pentru el o zi ca oricare alta, mai bine zis ca şi cum nu ar fi existat. Edilul a fost trecut cu vederea de directorii de şcoli, care l-au ignorat in corpore şi nu l-au invitat să participe la ceremoniile prilejuite de începerea anului de învăţământ.

Ulterior, Aurel Olărean a încercat să dreagă busuiocul şi a spus că totul a fost o comandă politică, iar directorii au primit ordin să nu-l invite la deschiderea anului şcolar.

Dacă tăcea, filozof era. Prin scuzele penibile pe care le-a adus, Aurel Olărean nu a făcut altceva decât să-şi facă publică frustrarea că nimeni, dar absolut nimeni, nu a binevoit să-l bage în seamă.

De fapt şi de drept, directorii de şcoli sunt nemulţumiţi că primarul din Rădăuţi se comportă ca un măturător de stradă (sper să nu-i jignesc pe aceşti oameni care muncesc cinstit pentru a-şi câştiga pâinea).

Orice om cu minime cunoştinţe generale şi cu un nivel intelectual mediu îşi dă seama că are de-a face cu un arogant, care nu doar că se uită de sus la interlocutori, dar nici nu face mare lucru pentru comunitatea care l-a ales. Iar directorii de şcoli au aflat singuri ce înseamnă să lucrezi cu Aurel Olărean şi să-ţi curgă apa de la ploi în clasă, să nu ai un teren de sport cât de cât civilizat şi alte o mulţime de probleme la care au apelat în zadar pentru a fi sprijiniţi de edilul din Rădăuţi.

Ăsta e adevăratul motiv pentru care toată lumea l-a ignorat pe Aurel Olărean şi nu fantasmagoriile sale privind un complot politic. Iar acesta este doar un prim pas, pentru că sunt convins că şi alţi rădăuţeni vor urma exemplul dascălilor.

Articole asemănătoare

Back to top button