Shares

Despre Ovidiu Iane sunt convins că ştiau nu puţini suceveni, ci probabil un număr infim de alegători.

Cu toate acestea, preşedintele executiv al Partidului Verzilor a reuşit să dea din coate şi să candideze pe un colegiu din judeţul Suceava. Gogomăniile lui au trecut neobservate, iar marea masă a alegătorilor i-a făcut cadou un post de deputat.

Nu pot să uit cum acest Iane susţinea în campania electorală că va veni cu soluţii concrete pentru ca fabrica de bere de la Solca să-şi reia activitatea.

Nu ştiu ce tâmpit ar fi putut crede asemenea braşoave, de vreme ce fabrica de bere era istorie prin bunăvoinţa unui afacerist local, pe numele său Plămadă.

Acum, la jumătate de an de la campania electorală, când fabrica de bere de la Solca duduie, iar milioane de hectolitri de băutură ies zilnic şi gâdilă plăcut papila gustativă a consumatorilor, Ovidiu Iane a considerat că misia sa pe acest pământ trebuie să fie una mult mai înaltă.

Şi cum capitaliştii occidentali ne sunt prieteni, a decis că e momentul să se lupta cu hidra de la Răsărit. Ţinta lui Iane, înroşit între timp prin trecerea de la Partidul Verzilor la PSD, este vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin.

Războiul deputatul berar cu ruşii pleacă de la interesele acestora în Republica Moldova, pe care o doresc reintegrată în vechiul sistem sovietic, iar în acest sens Rogozin a făcut o serie de declaraţii politice la Chişinău.

Lovitura lui Iane la adresa vicepremierului Rusiei nu a avut nici măcar efectul unei muşte care se aşează pe un elefant, d-apoi să mai provoace şi reacţii.

Deputatul berar îşi dă prea mare importanţă, iar această înfumurare dăunează grav sănătăţii politice.

Ce le va spune el alegătorilor de la Solca peste vreo 3 ani când aceştia îl vor întreba de ce fabrica de bere este tot o ruină?

Probabil că ruşii-sovietici şi-au băgat coada pentru a-l sabota pe el, pe marele Ovidiu Iane.