Shares

Incompetenţa şi indolenţa fac casă bună cu drumarii suceveni. Se întâmplă de ani de zile, iar astăzi dimineaţă s-a confirmat o dată în plus acest aspect.

Câţiva fulgi de zăpadă au fost suficienţi pentru ca o serie de drumuri din judeţ să se transforme în adevărate patinoare artificiale. De aici şi până la tamponări şi răsturnări în şanţuri nu a mai fost decât un singur pas.

Situaţia cea mai dezastruoasă s-a înregistrat, poate nu vă vine să credeţi, pe un drum naţional, Putna – Rădăuţi. Pentru că drumarii au dormit, pe carosabil s-a format un strat de polei care i-a pus în mare dificultate pe şoferi.

Unii dintre ei, aşa cum se poate vedea şi în fotografie, au pierdut lupta cu poleiul şi s-au trezit direct în şanţurile din apropiere. Nu este singurul caz înregistrat în această dimineaţă, iar nemulţumirea şoferilor este îndreptată firesc spre reprezentanţii Secţiei Naţionale de Drumuri Suceava.

masina rasturnata din cauza poleiului1

Partea bună e că şeful acestei instituţii, Andrei Huţanu, a anunţat că ştie despre existenţa problemelor. Spun asta pentru că anul trecut drumul naţional 2 era blocat la Cumpărătura şi Huţanu ne anunţa că se circulă normal.

Vestea proastă e că Huţanu se află încă la conducerea instituţiei, iar fiecare început de iarnă îl prinde nepregătit.

După dezastrul e anul trecut a fost ameninţat cu demiterea, dar prin metode specifice, ca să folosesc un limbaj miliţienesc tembel, a reuşit să rămână în funcţie. Chiar trebuie să avem parte de un dezastru pentru a scăpa de acest incompetent?

P.S. Cu mulţumiri pentru fotografie lui Florin şi Luigi.