Shares

Eşecul asocierii cu Antena 1 nu l-a descurajat pe Costel Ignătescu, iar atracţia propriei televiziuni pare irezistibilă pentru fostul director adjunct al Direcţiei Agricole Suceava. Cum-necum, acesta a reuşit recent să obţină licenţă din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Şi nu orice fel de licenţă, ci pentru a emite pe satelit. Nu se ştie cum a reuşit Costel Ignătescu să-i convingă pe membrii CNA, mai ales că în urmă cu aproximativ o lună solicitarea sa a fost respinsă.

Autorizaţia primită zilele trecute de la CNA vizează un post de televiziune regional, care din informaţiile mele ar trebui să se numească Nord-Est.

Marea problemă pentru ca acest proiect să devină viabil este legat de finanţare. Doar chiria pentru accesul la satelit se ridică la 10.000-15.000 de euro lunar, fără a pune la calcul şi celelalte cheltuieli.

Iar buzunarul lui Costel Ignătescu nu este atât de gros pentru a suporta aceste sume de bani.

Numai dacă ţinem cont şi de problemele pe care firma ce asigura funcţionarea postului Antena 1 Suceava le-a avut în scurta activitate ne putem da seama că intenţia lui Ignătescu de a emite prin satelit este o utopie. În afara neplăţii salariilor către o serie de angajaţi, sediul postului Antena 1 Suceava a rămas şi pe întuneric, după ce E-ON Electrica a decis să întrerupă furnizarea energiei electrice pentru neplata facturilor.

Aşa încât, singura soluţie a lui Costel Ignătescu este aceea să găsească câţiva fraieri cu care să se asocieze, iar aceştia să bage bani pentru a da drumul la o astfel de televiziune. Este greu de crezut că cineva va fi dispus la un astfel de proiect. Pe de o parte este vorba de costuri, care se ridică la câteva sute de mii de euro, iar pe de altă parte eşecul lui Costel Ignătescu în asocierea cu Antena 1 este o piatră de moară de care vor ţine cont toţi posibilii asociaţi.