Shares

Liniştea din PNL Suceava a fost scurtă, dacă nu chiar foarte scurtă.

Deşi partidul a ajuns la guvernare şi a obţinut un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Suceava şi unul de viceprimar   în municipiul Suceava, la care se mai adaugă numeroase posturi de primar şi consilieri locali, numărul celor care-l contestă pe liderul PNL Suceava sunt în creştere.

Alexandru Băişanu nu mai este dorit de mulţi liberali în fruntea organizaţiei judeţene a PNL Suceava şi asta în special ca urmare a modului dictatorial în care conduce partidul şi a criteriilor care au stat la baza promovării unor oameni: cumetria şi slugărnicia.

Presa de astăzi a vehiculat că postul de preşedinte al PNL Suceava este vizat de Marius Ursaciuc, primarul din Gura Humorului, probabil unul dintre cei mai vechi liberali din partid, cel puţin unul care are dreptul să-şi exprime un punct de vedere.

Ce l-ar determina pe Ursaciuc să iasă din liniştitul Humor pentru a se expune bătăliilor politice, care, cu siguranţă, nu vor fi deloc blânde, iar dacă va pohti la fotoliul lui Băişanu sunt convins că acesta din urmă îl va ataca furibund cu decizia instanţelor de judecată privind colaborarea cu fosta Securitate.

Prima mare supărare i-a fost produsă lui Marius Ursaciuc la alegerile parlamentare, când favoritul şi apropiatul său, Raul Rotaru nu a mai prins locul pentru Camera Deputaţilor. Gurile rele spun că în spate a fost Alexandru Băişanu. Mai exact, acesta i-a promis cumătrului său, Marius Zmău, un post de senator la Rădăuţi. Numai că, în urma votului din partid, câştigător a fost Mihai Sandu Capră, despre care Băişanu avea date că este susţinut din umbră de Marius Ursaciuc. Ulterior, la Bucureşti au fost invalidaţi ambii candidaţi, Raul Rotaru şi Mihai Sandu Capră, iar liderul PNL Suceava nu a fost deloc străin de această decizie. Războiul a continuat apoi la desemnarea viitorului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, omul care îl va înlocui pe Alexandru Băişanu, ales deputat în decembrie 2012. Şi de această dată, favoritul lui Marius Ursaciuc a pierdut în faţa celui susţinut de preşedintele PNL Suceava. Două motive suficient de bune pentru ca Marius Ursaciuc să-şi dorească funcţia de preşedinte al PNL Suceava, iar motivele sunt, cu siguranţă, mult mai vechi şi mai serioase. Iar până la alegerile din cadrul organizaţiei judeţene a PNL Suceava nu mai este foarte mult timp, dar multe surprize mai pot apărea.